J. B. | 27. 10. 2022, 16:09

Selektor Sekulić naredil rez v reprezentanci, zgodili sta se dve odmevni spremembi

Profimedia

Pred slovensko košarkarsko izbrano vrsto sta dve sila pomembni tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, na katerih se bo predstavila v precej drugačni podobi.

Razočaranje z letošnjega EuroBasketa je bolj kot ne že pozabljeno, pred košarkarsko reprezentanco so novi izzivi. Novembra se bodo nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo, Slovenija se bo v Tel Avivu pomerila z Izraelom (11. november), v Bonifiki pa še z Nemčijo (14. november). 

Velike kadrovske nevšečnosti

Sekulić bo seznam reprezentantov obelodanil 2. novembra, že zdaj pa je jasno, da bo Slovenija močno oslabljena. Manjkali bodo tisti, ki nastopajo v ligi NBA, kakopak tudi Luka Dončić in Goran Dragić.

Zaradi klubskih obveznosti in poškodb bodo odsotni tudi nekateri drugi, kdo vse, bo seveda jasno, ko bo Sekulić pred novinarji razgrnil svoje karte.

Ob tem je zaskrbljujoče, da bodo selektorju s seznama igralcev, ki so nastopili na evropskem prvenstvu, na voljo zgolj Aleksej Nikolić, Žiga Samar, Edo Murić in Luka Rupnik. Slednji je trenutno brez kluba.

FIBA

Med čakanjem na igralski kader je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) sporočila, da je Sekulić poskrbel za dve spremembi v svojem strokovnem štabu. Slednjega sta zapustila Dragiša Drobnjak in Jernej Valentinčič, namesto katerih sta se izbrani vrsti priključila Luka Bassin in Dejan Mihevc. Še naprej bo s Sekulićem sodeloval Dalibor Damjanović.

Brez pojasnila, zakaj

Bassin in Mihevc sta za kratek čas že delovala v reprezentanci, pred dvema letoma sta na dveh tekmah zaradi težav s koronavirusom zamenjala prav Drobnjaka in Valentinčiča. Zakaj je zdaj prišlo do spremembe v strokovnem štabu, KZS ni pojasnila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol