R. K. | 3. 7. 2022, 00:00

Škandal v NBA: košarkarski zvezdnik brutalno napadel svojo ženo, končala je v bolnišnici

Profimedia/Instagram/thechelleyj/fotomontaža

Žrtev je na Instagramu objavila fotografije poškodb in pretresljiv zapis o fizičnih zlorabah, ki jih je bila deležna s strani svojega moža. Med drugim je utrpela hud pretres možganov, zlomljen nos, zmečkano rebro, napadalec pa jo je davil do nezavesti. 

Ameriško profesionalno košarkarsko ligo NBA pretresa škandal povezan s fizično zlorabo in nasiljem nad ženskami. Javnost je popolnoma šokrirala novica, da naj bi perspektivni košarkar ekipe Charlotte Hornets Miles Bridges tako pretepel svojo ženo, da je s hudimi poškodbami končala v bolnišnici. 

Davljenje do nezavesti, hud pretres možganov

Mychelle Johnson se je odločila, da po hudem fizičnem napadu svojega moža, košarkarskega zvezdnika lige NBA Milesa Bridgesa, ne bo več molčala. Bridges naj bi bil do nje nasilen že dalj časa, tokrat pa je morala zaradi hudih poškodb v bolinišnico. Na Instagramu je objavila serijo fotografij, ki razkrivajo šokantno razsežnost fizične zlorabe, ki jo je utrpela. 

"Sovražim, da je prišlo do tega, vendar ne morem biti več tiho" je v objavi zapisala Johnsonova in razkrila, da je utrpela poškodbe nosu, zapestja, ušesa in vratu. Košarkar jo je po njenih besedah davil, dokler se ni onesvestila, utrpela pa je tudi hud pretres možganov. "Dovolila sem nekomu, da uniči moj dom, me zlorablja na vse mogoče načine in travmatizira najine otroke za vse življenje".

Instagram/thechelleyj

Imela je tudi zlomljen nos in zmečkano rebro

"Ne bom dovolila, da me ljudje okoli njega še naprej utišajo in nadaljujejo z lažmi, da bi zaščitili to osebo ... Ne bom več molčala, da bi zaščitila druge, ker sebe in svoje otroke cenim bolj kot 'podobo' kogarkoli", je v pretresljivem zapisu med drugim zapisala Johnsonova. 

Objavila je tudi fotografijo, ki prikazuje odpustnico iz bolnišnice. Iz nje je razvidno, da bila v ustanovo sprejeta zaradi "fizične zlorabe s strani moškega partnerja", ki je vključeval "napad z davljenjem". Dokument razkriva tudi, da je žrtev utrpela zlom nosne kosti, zmečkano rebro, več modric in poškodbe vratu. 

Profimedia

Zvezdnikovi predstavniki so se zavili v molk

Da so 24-letnega Milesa Bridgesa zaradi nasilja nad intimno partnerico v sredo aretirali in obtožili, je potrdila tudi losangleška policija. Razkrili so še, da je do fizičnega napada prišlo 27. junija, poroča CNN. Za komentar so se obrnili tudi na Bridgesove predstavnike, a niso dobili odgovora. Tiskovni predstavnik lige NBA Mike Bass pa je za CNN dejal le, da so v procesu zbiranja več podatkov. 

Oglasili so se tudi v Bridgesovem klubu Charlotte Hornets in v izjavi za javnost zapisali, da še zbirajo dodatne podatke, zato situacije v tem trenutku ne bodo dodatno komentirali.

Profimedia

Košarkar je bil po plačilu nekaj manj kot 125.000 evrov varščine že izpuščen na prostost. Na sodišču se mora ponovno oglasiti 20. julija.

Za Bridgesom je zelo uspešna sezona

Za Brigesom, ki so ga Hornetsi leta 2018 izbrali v prvem krogu nabora lige NBA, je sicer najboljše profesionalno leto. Ker mu bo v kratkem potekla pogodba s trenutnim klubom, so v zadnjem času krožile govorice, da so klubi zanj pripravljeni ponuditi visoke zneske. Ali bo njegova košarkarska pot sedaj zavila strmo navzdol, bo najbrž znano v kratkem.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec