N. V. | 28. 8. 2022, 16:47

Slab dan za naše košarkarje: poškodba Dončića in nesrečen razplet tekme

FIBA/Twitter BasketNews/fotomontaža

Slovenski košarkarji so se pomerili proti nemškim. Poglejte, kakšen je bil rezultat tekme.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je ob 15. uri v Münchnu pomerila z Nemci in tako zaključila z nastopi v četrtem kvalifikacijskem oknu za svetovno prvenstvo 2023. 

Šlo je za najtežji preizkus za Slovence pred začetkom obrambe naslova. Nemčija je bila brez dvoma najkvalitetnejši nasprotnik Slovenije v teh kvalifikacijah, kar nenazadnje potrjuje tudi število igralcev iz lige NBA, poroča SportKlub.

Ker je Slovenija v tem poletju nanizala že deset zmag, smo pričakovali bolj konkurenčno igro Slovenije, a nemška ekipa je prevladala nad slovensko. Izgubili so z rezultatom 71:90.

Predstava Nemcev in Dennisa Schröderja v Münchnu je bila pohvale vredna. Nemški košarkarji so bili na igrišču razposajeni, naši košarkarji pa so jim to dovolili.

Poškodba Dončića

Gledalci v Münchnu in vsi gledalci pred zasloni smo obnemeli, ko si je glavni zvzednik slovenske ekipe Dončić poškodoval desni gleženj. V bolečinah se je prijel zanj in odšepal iz igrišča.

Za nekaj minut se je spočil na klopi. Na srečo Dončićeva poškodba ni bila hujša in se je nekaj minut kasneje vrnil na igrišče. To pa vseeno ni pripomoglo k temu, da bi naši košarkarji povedli v igri.

Naslednja tekma

Na srečo naših košarkarjev, jih naslednja tekma ne čaka še tako hitro in si lahko v miru opomorejo. 10. novembra se bodo pomerili z Izraelci, ki pa so našim košarkarjem največji tekmec v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord