J. B./STA | 14. 8. 2023, 18:57

To so slovenski junaki za naskok na svetovni vrh: Luka Dončić vodi ekipo, ki sta jo žal morala zapustiti še dva

FIBA

Znana je postava, s katero bo Slovenija odpotovala na košarkarsko svetovno prvenstvo.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je izbral končno dvanajsterico, ki bo v torek odpotovala na Japonsko. Kot zadnja sta s seznama za nastop na svetovnem prvenstvu odpadla novinec v reprezentanci Aljaž Kunc in Američan Jordan Morgan. Prednost pred slednjim je dobil Mike Tobey, čeprav se dvojec na koncu le ni pomeril v igri ena na ena, kot je v šali predlagal selektor.

Svetovno prvenstvo se bo začelo 25. avgusta na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji.

Slovenska košarkarska selekcija je pred odhodom na SP odigrala šest prijateljskih tekem. Zabeležila je zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dvakrat izgubila z Grčijo ter po enkrat z evropskimi in svetovnimi prvaki Španci ter za konec še z olimpijskimi zmagovalci in prvimi favoriti SP, reprezentanti Združenih držav Amerike.

Slovenski košarkarji bodo pred SP odigrali še sobotno prijateljsko tekmo z Japonsko.

Na SP bo v prvem delu predtekmovanja moči merila z Venezuelo (26. 8.), Gruzijo (28. 8.) in Zelenortskimi otoki (30. 8.). V nadaljevanje tekmovanja se bosta uvrstili najboljši dve ekipi, v novonastali skupini pa se bosta pridružili najboljši reprezentanci iz skupine E, v kateri so Nemčija, Japonska, Finska in Avstralija. Od četrtfinala dalje bodo tekme potekale v Manili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord