Ž.A. | 25. 8. 2022, 22:20

Slovenija na krilih Dončića znova nepremagljiva, Estonci jih niso dohajali

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Napeto je bilo, a Slovenija je osvojila prvo pomembno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Današnji večer smo stiskali pesti za odlično slovensko reprezentanco, ki se je pomerila z Estonijo. Na samem začetku je sicer povedla Estonija, vendar so Slovenci kaj kmalu pokazali svojo borbenost in znanje.

V prvi kvalifikacijski tekmi so Estonijo premagali z rezultatom 104:78 (27:23, 56:38, 77:63).

Pred tekmo selektor Aleksander Sekulić ni bil najbolj navdušen nad razporedom nasprotnikov. Kje se skriva razlog?

"Vsekakor še nismo tam, kjer si želimo biti na evropskem prvenstvu, kar je nekaj povsem normalnega. Sedaj se srečujemo s specifično situacijo, saj sta pred nami dve izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi. Običajno trenerji tik pred prvenstvom skušamo igralce tudi malo odpočiti, sedaj pa sta pred nami obračuna, na katerem bomo morali dati svoj maksimum, če želimo biti uspešni," je dejal za Sport Klub.

Najboljši strelci Slovenije so bili Luka Dončić s 25 točkami, Goran Dragić, ki jih je dosegel devetnajst, ter Vlatko Čančar 14.

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

V nedeljo naše košarkaše čaka že druga tekma v kvalifikacijah za SP, in sicer z Nemčijo v Münchnu.

Nad Dončićevo predstavo so navdušeni tudi v FIBI (International Basketball Federation). Dejali so, da je Luka Dončić najboljši na svetu.

Na današnji tekmi je bil Dončić še posebej razigran, saj je že v prvi četrtini po košu zabrusil eno ali dve sodniku ter se grdo spogledal z nekaterimi nasprotniki. Tudi komentatorja sta dejala, da ga ponavadi to le še bolj zmotivira, da tekmo odigra več kot odlično.

Se je Dončić res malce igral z Estonci? Bravo, fantje!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ