J. B. | 30. 8. 2023, 15:43

Slovenija je v drugem delu svetovnega prvenstva! Kako v četrtfinale? Dončić in soigralci bodo morali premagati ... (VIDEO)

FIBA

Znana sta naslednja tekmeca Slovenije in tudi enačba, ki bi košarkarje odpeljala v četrtfinale svetovnega prvenstva.

Venezuela? Zmaga. Gruzija? Zmaga. Zelenortski otoki? Zmaga. Slovenija je po treh tekmah na svetovnem prvenstvu v košarki še naprej stoodstotna. Luka Dončić in soigralci so z odliko opravili s skupinskim delom tekmovanja, toda pravi izzivi šele sledijo.

Slovenija bo prvenstvo nadaljevala v skupini K, v kateri bo tudi Gruzija (s slednjo Sekulićeva četa ne bo več igrala), Nemčija in Avstralija. V četrtfinale vodita prvo in drugo mesto, kar pomeni, da bo morala Slovenija za napredovanje načeloma premagati vsaj enega od naslednjih dveh nasprotnikov.

Vrhunci tekme z Zelenortskimi otoki:

Toda medtem ko bi zmaga proti Avstraliji Sloveniji že prinesla nastop v četrtfinalu v Manili, zgolj slavje proti Nemčiji morda ne bi bilo dovolj. V tem primeru bi prišli do kroga treh ekip, v katerem bi o napredovanju odločali drugi kriteriji (najprej razlika v koših z medsebojnih tekem vseh treh držav z enakim številom točk).

Vrhunci Luke Dončiča s tekme z Zelenortskimi otoki:

Slovensko reprezentanco naslednja tekma čaka že v petek, ko se bo prav tako na Okinavi pomerila z Avstralijo. V nedeljo bo nato nasprotnica še Nemčija. Petkov obračun se bo začel ob 14.10, nedeljski ob 13.10.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol