24. 5. 2022, 16:11 | Vir: Sportklub

Slovenskega stratega pričakali s transparentom: "Ti pohotni prašič"

Twitter/Yugobasket

Čeprav so mu želeli sporočiti, kako zelo ga cenijo, so navijači povzročili nerodno situacijo. Kaj so želeli povedati s tem?

V letošnji sezoni je slovenskega trenerja Saša Filipovskega na delu v Nemčiji pričakal prav poseben napis. Navijači so mu pripravili transparent, ki ga je vrgel iz tira, dokler mu domačini niso razložili, da gre vendarle za pohvalo.

“Filipovski, ti pohoten prašič,” je pisalo na velikem transparentu, ki so ga pripravili navijači Würzburga.

Sportklub/Sašo Filipovski

Sašo Filipovski je decembra sprejel izziv v Nemčiji, kjer si ga je za rešitelja zaželel športni direktor. Filipovski je potreboval nekaj časa, da je košarkarjem povrnil samozavest, popravil kulturo in v marcu ter aprilu nanizal sedem zaporednih zmag in tako je bil obstanek zagotovljen.

Würzburg je mesto velikosti Maribora, kjer lokalno prebivalstvo stoji za klubom. Navijači so se želeli Filipovskemu zahvaliti za doprinos in mu v ta namen pripravili zanimiv transparent. 

“To je v Nemčiji velika čast”, je eden od domačinov razložil Filipovskemu. Gre za dobronamerno besedno zvezo, ki so jo navijači malce nespretno prevedli s pomočjo spletnega prevajalnika.