J. B. | 14. 9. 2022, 12:08

Slovenski žur sredi Berlina! Navijače bosta zabavala tudi glasbena zvezdnika

FIBA/fotomontaža

Ste v nemški prestolnici? Bi se zabavali skupaj z drugimi podporniki Luke Dončića, Gorana Dragića in preostalih naših košarkarjev? Tukaj so vse podrobnosti.

Evropsko prvenstvo v košarki se je že prevesilo v zaključno fazo. Prvi udeleženki polfinala sta v torek postali Španija, ki je bila premočna za Finsko (100:90), in gostiteljica Nemčija, ki je presenetljivo na kolena spravila velikega zvezdnika Giannisa Antetokounmpoja in njegovo Grčijo (107:96). V sredo bosta na sporedu še preostali dve polfinalni tekmi. Ob 17.15 se bosta začeli meriti Francija in Italija, ob 20.30 še Slovenija in Poljska. Do tekme je torej še kar nekaj časa, za tiste, ki Slovence podpirajo v Berlinu, pa se bo zabava začela že precej prej.

FIBA

Čisto prava slovenska navijaška žurka sredi Berlina se bo v sredo začela ob 15. uri, in sicer pred lokalom Pirates Berlin, ki je od dvorane Mercedes-Benz Arena oddaljen vsega 300 metrov. Slovenski navijači bodo na prizorišče tekme odšli ob 18. uri, po tekmi pa se bodo pred lokalom Pirates Berlin spet lahko zabavali, in sicer od 22.30 do enih zjutraj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Če se bodo Luka Dončić, Goran Dragić in preostali prebili v polfinale, bo v naslednjih dneh v Berlinu še precej bolj pestro. Napovedana je čisto prava navijaška invazija na nemško prestolnico, kjer je dejansko že vse pripravljeno za morebitno petkovo (polfinale) in nedeljsko (finale) dogajanje. V petek bo v šotoru na lokaciji Spreewiesn Berlin, ki se nahaja 500 metrov od dvorane, rojake zabaval Peter Lovšin, v nedeljo bo njihove glasilke ogreval še Gregor Skočir, pevec zasedbe Big Foot Mama. Tako v petek kot tudi v nedeljo bo zabava slovenskih navijačev v Berlinu potekala med 13. uro in 16.30. 

Po koncu evropskega prvenstva pa ... Kdo ve, morda pa bodo navijači pred lokalom Pirates Bar, kjer se bodo lahko v nedeljo po finalni tekmi družili od 23. ure do treh zjutraj, slavili nekaj zares veličastnega.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord