R. K. | 20. 9. 2022, 15:12

Balkanski mediji z obtožbami napadli slovenske košarkarje: so res vso noč pred tekmo s Poljsko pijančevali?

Bobo

Vsa Slovenija je bila razočarana nad končno uvrstitvijo naših zlatih fantov. Videli smo, da odnosi med njimi niso najboljši, o razlogih za ponižujoč poraz proti Poljski pa lahko le ugibamo. Tuji mediji so si dovolili soditi ...

Bosanski in srbski mediji so se prvi razpisali o domnevnih razlogih, zaradi katerih naj bi se naša košarkarska reprezentanca, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu veljala za favorita, od tekmovanja poslovila že v četrtfinalu. Trdijo, da naj bi bil razlog za to pijančevanje. Govorice o tem so se pojavile nekaj dni po koncu evropskega košarkarskega prvenstva, povzeli pa so jih praktično vsi mediji na Balkanu.

Naslovi, ki še vedno nekoliko zabolijo: "Šokantne informacije - Dončić in ekipa pijančevali med EuroBasketom: z žura na tekmo proti Poljski, in domov" in "Razkrivamo: Slovenci pijančevali do petih zjutraj, potem pa jih je zmlela Poljska".

Shutterstock/posnetek zaslona/mondo.rs/bhbasket.ba/fotomontaža

Da naj bi bilo za slabo predstavo na četrtfinalni tekmi proti Poljski krivo pijančevanje slovenske košarkarske ekipe v noči pred tekmo s Poljsko, je prvi zapisal bosanski košarkarski spletni portal bhbasket.ba. Pri tem se sklicujejo na svoje vire iz Berlina, ki trdijo, da naj bi se člani slovenske reprezentance preteklo sredo zabavali do 5. ure zjutraj, pri čemer naj bi uživali tudi alkohol.

So šli novinarji z nepreverjenimi govoricami predaleč?

Članek so kmalu povzeli na srbskem portalu Mondo, sledili so tudi drugi mediji. Pojavile so se trditve, da naj bi se na tekmi proti poljski reprezentanci slovenski košarkarji na parketu znašli utrujeni od pijače, medtem ko so bili Poljaki visoko motivirani in strelsko dobro razpoloženi.

To naj bi rezultiralo v katastrofalen prvi polčas, ki se je končal s kar 23 točkami prednosti za Poljake. Balkanski mediji trdijo celo, da naj bi slovenski košarkarji svojo nemoč nato kazali v prepirih s sodniki.

Posnetek zaslona/www.bhbasket.ba

Ravno pijančevanje naj bi bilo po njihovih navedbah razlog, da se je Luka Dončić na novinarski konferenci po tekmi posipal s pepelom. Navajajo, da naj bi svetovni zvezdnik vedel, kakšno zabavo so si s soigralci privoščili le 15 ur pred zelo pomembno tekmo. Kot so še zapisali, naj bi slovenski košarkarji svoje početje kljub grenkemu priokusu, ki je ostal v slovenski javnosti, uspešno pometli pod preprogo.

Profimedia

Za odziv na hude obtožbe v tujih medijih smo se obrnili na Košarkarsko zvezo Slovenije, kjer pa so trenutno na več kot zasluženem dopustu. Njihova pojasnila bomo objavili, ko jih bomo prejeli. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel