J. B. | 15. 9. 2022, 20:11

Zaradi poraza Slovenije: leti odpovedani, avtobusi v garažah, navijači zahtevajo vračilo denarja

FIBA

Nemška prestolnica bi morala biti za vikend prizorišče čisto pravega romanja slovenskih košarkarskih navdušencev. Pa je vse padlo v vodo ...

Vse je bilo nared za veliko slovensko športno veselico v Berlinu. Toda … Toda potem je sledila četrtfinalna tekma evropskega prvenstva, na kateri je morala Slovenija priznati premoč Poljski. Čeprav je bila slovenska reprezentanca v očeh številnih absolutni favorit za preboj v polfinale, so imeli Luka Dončić, Goran Dragić in ostali zelo slab dan. Za nameček so bili Poljaki neverjetno razigrani in zgodilo se je, kar se je. V boj za kolajne je šla Poljska, Slovenija pa … Nazaj domov!

FIBA

Poraz s Poljsko je sprožil pravo verižno reakcijo, ki je s sabo prinesla zgolj in samo slabo voljo. Da je šport odličen posel, vsi dobro vemo. A ko gre kaj narobe … Potem se zgodijo nevšečnosti, s katerimi se zdaj ukvarjajo tudi nekatere slovenske turistične agencije. Kompas, uradna agencija košarkarske zveze, je imela kar okrog 900 rezervacij za pot v Berlin, najmanj toliko ljudi je bilo vpisanih tudi na čakalni seznam. "Glede na razplet tekme bi se namreč sprostilo večje število kart, kar pomeni, da bi lahko takoj potrdili tudi te potnike in odprli prodajo za nove rezervacije," so za N1 sporočili iz Kompasa.  

Ker se Slovenija ni uvrstila v polfinale, je celoten načrt seveda padel v vodo. Med drugim to pomeni, da bo moral Kompas vrniti denar vsem tistim, ki so rezervirali pot v Berlin.

"Ob rezervaciji je bilo treba poravnati 20-odstotkov celotnega zneska. Obljubljeno nam je bilo, da nam bodo denar vrnili, če se Slovenija ne bo uvrstila v polfinale. Za zdaj stika z mano ni vzpostavil še nihče," nam je zaupal navijač Slovenije Mitja, ki je upal in verjel, da bo vikend s prijatelji preživel v Berlinu. Račun brez krčmarja …

FIBA

Agencija Kompas je sicer pred tekmo s Poljsko napolnila že tri čarterska letala, zanimanje je vladalo tudi za popotovanje z avtobusom. Leti so bili zdaj seveda odpovedani, avtobusi so ostali parkirani v garažah. Denar pa bo, jasno, treba vrniti. Tako ali drugače.

Palma denarja ne bo vračala

Agencija Palma medtem denarja navijačem ne bo vračala. "Že na začetku je bilo jasno povedano, da vračilo denarja ni mogoče in da je čarterski polet iz Ljubljane zagotovljen v vsakem primeru, ne glede na rezultat naših košarkarjev," so za N1 pojasnili pri agenciji Palma. Pričakovati je torej, da bo v Berlinu ne glede na vse tudi nekaj Slovencev. Da bodo naokrog hodili sklonjenih glav, pa bržčas ni treba poudarjati.