J. B. | 15. 9. 2022, 11:13

Odločitev je padla! Po polomu na EuroBasketu zveza sporočila odmevno vest

FIBA

Dvomov glede prihodnosti prvega moža slovenske košarkarske reprezentance Aleksandra Sekulića ni več.

Aleksander Sekulić je v očeh številnih glavni krivec za polom Slovenije na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V športu je pač že tako, da navijači ob uspehih v glavnem slavijo športnike, ob neuspehih pa udrihajo predvsem po trenerjih. V Sloveniji danes ni nič drugače, toda Sekuliću se kljub vsemu ni treba bati za svojo prihodnost.

Danes je v Berlinu pred slovensko sedmo silo stopil Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, in obelodanil odločitev, ki jo je krovna organizacija sprejela glede Sekulića.

"Aleksander Sekulić ima pogodbo z nami do konca prihodnjega leta. On je odličen trener. Ponavljam, ima sklenjeno pogodbo. Njegova izjava o tem, da je potrebna analiza, pa je normalna. Po takšnih prvenstvih je potrebna analiza. Tudi če bi bili prvaki, bi bila potrebna."

Ob vprašanju, ali vse to pomeni, da Sekulić ostaja selektor, je bil Erjavčev odgovor kristalno jasen: "Seveda!" Štiriinštiridesetletni Ljubljančan bo krmilo slovenske reprezentance vnovič prevzel novembra, ko se bodo nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord