J. B. | 12. 9. 2022, 11:49

Šov italijanskega selektorja: norel, poljubljal in v kamero sočno zaklel – po naše!

FIBA

Jokal, skakal, klečal, kričal in za konec sočno zaklel neposredno v kamero. Selektor italijanske košarkarske reprezentance na evropskem prvenstvu v košarki postregel z naravnost ekscentričnim obnašanjem.

Na evropskem prvenstvu v košarki smo bili v nedeljo priča presenečenju z veliko začetnico. Zanj je poskrbela Italija, ki je iz bitke za končno slavo nepričakovano izločila Srbijo. Srbi so se pred začetkom prvenstva stare celine odkrito spogledovali z bitko za zlato medaljo, zdaj tamkajšnji mediji besno pišejo o enem največjih športnih polomov v zadnjem desetletju. Italijani medtem slavijo preboj v četrtfinale, hkrati pa verjamejo, da se lahko njihova pravljica nadaljuje tudi na tekmi s Francijo. Zmagovalec tega obračuna bo v polfinalu igral z boljšim s tekme med Slovenijo in Poljsko.

Po veličastni zmagi je bil v središču pozornosti košarkarske javnosti v prvi vrsti italijanski selektor Gianmarco Pozzecco. Če športni trenerji v glavnem veljajo za uglajene, gosposke ljudi, ki znajo tako skrivati kot predvsem nadzorovati svoja čustva, je bil Tržačan popolno nasprotje tega. Pozzecco, ki je povsem pozabil na manire, konca tekme s Srbijo ni dočakal ob robu igrišča.

Grškega zvezdnika poljubil na lice

Zaradi dveh tehničnih napak je bil izključen v tretji četrtini, toda njegov šov se je šele zares začel. Zadnje trenutke tekme je med drugim spremljal na vseh štirih, se ves čas metal na kolena, skakal v zrak in krilil z rokami.

Po zadnjem zvoku sirene je želel nepričakovan uspeh slaviti na parketu, a mu tja niso dovolili. Reprezentančni kolegi so morali napeti vse moči, da so ga zadržali in mu preprečili izlet na igrišče, ki bi ga lahko drago stal. Kasneje je na hodniku berlinske dvorane v objem skočil grškemu zvezdniku Giannisu Antetokounmpoju, ki se je nič hudega sluteč ravnokar odpravljal na tekmo grške reprezentance, ga brez sramu poljubil na lice in mu zakričal v uho: "Rad te imam, Giannis!"

Pozzecco je s šovom nadaljeval v družbi novinarjev, ko je med drugim dokazal, da zna tudi še kako dobro preklinjati po - "naše"! Izjavo v angleškem jeziku, v kateri je razpredal, da so se mu v mladosti vedno smejali, ker je želel igrati košarko nizki telesni rasti navkljub, je zaključil - verjeli ali ne - s sočno kletvico v srbskem jeziku!

Na tujem marsikdo tega seveda ni razumel, na področju nekdanje Jugoslavije pa je 49-letni v Gorici rojeni in v Trstu vzgojeni Pozzecco pričakovano požel ogromno pozornosti tudi zaradi svoje te zares nevsakdanje in povsem nepričakovane poteze. No, pa saj ni bila edina ...

Da zna Pozzecco odlično preklinjati "po naše", sicer ni presenečenje. V preteklosti je kot pomočnik glavnega trenerja dve leti deloval v Zagrebu, tudi med odraščanjem le streljaj od Slovenije pa je zagotovo usvojil še kakšno sočno kletvico z "našega" govornega področja ...

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec