P.M. | 27. 3. 2023, 20:01

Za Dončićem so težki dnevi, a je prišlo do preobrata

Profimedia

Kot kaže, se nekatere stvari za mladega NBA zvezdnika vendarle izboljšujejo.

Kot smo poročali, si je Luka Dončić na nedeljskem obračunu prislužil 16. tehnično napako sezone, kar po pravilih najmočnejše košarkarske lige na svetu pomeni, da na naslednji tekmi ne bi smel igrati. A dan pozneje je liga NBA na Twitterju sporočila, da je bila tehnična napaka po pregledu preklicana.

Dončić se je tako izognil suspenzu, zaradi katerega bi moral izpustiti eno tekmo, in bo lahko igral proti Indiana Pacers v noči na torek. To je že druga tehnična napaka Dončiću v tej sezoni, ki so jo preklicali. Igralci samodejno prejmejo izključitev za eno tekmo ob 16 tehničnih napakah vsako sezono.

Da je bila tehnična napaka neupravičena in da bi jo bilo treba preklicati, je po tekmi rekel trener Mavericksov Jason Kidd. Z njim se je strinjal tudi Dončićev soigralec Kyrie Irving: "Ne želim biti kaznovan, ker sem to rekel, a mislim, da ni bila upravičena." A je takrat glavni sodnik obračuna dal jasno vedeti, da se je sodnik odločil pravilno, Dončić je v znak protesta zoper nedosojeni prekršek uporabil tudi psovke. 

Profimedia

Nedeljska tehnična napaka se je zgodila dva dni po tem, ko je liga kaznovala Dončića, ker si je med porazom prejšnji teden proti Golden State Warriors drgnil prste. S to gesto naj bi sodniku očital, da je podkupljen.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol