J. B. | 6. 1. 2023, 08:04

VIDEO: Leti, leti ... Vlatko Čančar! Slovenec spet dvignil na noge košarkarske navdušence (oglejte si njegovo noro zabijanje)

Profimedia

Medtem ko je imel Luka Dončić tokrat v ligi NBA slab dan, je njegov soigralec iz slovenske reprezentance postregel s potezo, o kateri govorijo vsi.

Medtem ko Luka Dončić v noči s četrtka na petek ni imel razloga za zadovoljstvo, saj je njegov Dallas visoko izgubil z Bostonom in končal niz sedmih zaporednih zmag, je v ligi NBA nase vnovič opozoril Vlatko Čančar. Njegov Denver je prepričljivo premagal LA Clippers, končalo se je s 122:91 za ekipo slovenskega reprezentanta. Čančar je na parketu preživel 27 minut, v tem času pa je dosegel 15 točk in v statistiko dodal tudi kar 12 skokov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

V drugi četrtini je Čančar med drugim postregel z izjemnim zabijanjem, s katerim je na noge dvignil košarkarske navdušence. Čančarju je soigralec žogo podal s sredine igrišča. Slovenski košarkar je do nje prišel na levi strani tekmečeve polovice, nato pa z dolgimi koraki švignil mimo dveh tekmecev in na koncu osupljivo zabil še čez tretjega člana kalifornijskega kluba, ki ga je želel zaustaviti. "Čančar! Čančar! Ponovite z mano: Čančar! Čančar!" je po zares imenitni Čančarjevi potezi v mikrofon navdušeno kričal komentator televizijske postaje TNT.

Kar zadeva tokratno predstavo Čančarjevega rojaka Dončića, je slednji ob porazu Dallasa z Bostonom (95:124) dosegel 23 točk, devet podaj in tri podaje. Igral je le 31 minut, v zadnji četrtini je počival. Očitno je bilo tudi, da ima vnovič težave z gležnjem, saj je na trenutke vidno šepal po igrišču

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol