J. B./STA | 16. 11. 2022, 08:06

(VIDEO) Nova izjemna predstava Luke Dončića: poglejte, kako je z noro trojko zapečatil zmago Dallasa

Profimedia

Zvezdnik Dallasa je v severnoameriški ligi NBA vnovič pokazal, kaj zna in kaj zmore. Bil je mož odločitve napete tekme, njegov koš za slavje je naslednji, ki spada v rubriko "saj ni res, pa je".

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je poskrbel za novo vrhunsko predstavo v severnoameriški ligi NBA. Ljubljančan je bil s 35 točkami in z 11 skoki znova najboljši strelec Dallas Mavericks, ki so na domačem parketu premagali Los Angeles Clippers s 103:101.

Dallas se je z osmo zmago, ob petih porazih, zavihtel na peto mesto lestvice zahoda. Dončić se je koša za zmago razveselil na prav poseben način - s prstom na ustih. Kot da bi želel nekoga utišati ...

Dončić je zadel trojko 27 sekund pred koncem in povečal vodstvo Dallasa na 102:98.

"Hotel sem pokazati posebno gesto, s katero bi proslavil koš. Po pravici povedano, ne vem, zakaj sem to storil, saj seveda nisem želel utišati lastnih navijačev. Kar nekaj sem naredil," je Ljubljančan pojasnil v smehu. Dončić je s povprečjem 34,4 točke na tekmo najboljši strelec lige NBA, najboljši je tudi po statističnem indeksu (36,1), na vrhu pa je tudi na lestvici košarkarjev z največ tehničnimi napakami. Tokrat je prejel že peto v sezoni: "Tehnično napako sem si v resnici zaslužil."

Pri gostih je bil najboljši Paul George s 23 točkami, Nicolas Batum je dodal 22 točk, Dorian Finney-Smith pa je pri Dallasu dosegel 21 točk.