A. B. | 5. 9. 2022, 18:11

VIDEO: Tako je reprezentanca BiH proslavila zmago nad Slovenijo, poklicali so celo znanega bosanskega pevca

Youtube/Sport Klub/posnetek zaslona

Naši košarkarji so v Kölnu doživeli prvi poraz na evropskem prvenstvu. Premoč so morali priznati izbrani vrsti Bosne in Hercegovine, ki je bila boljša s 97:93. Proslavljali so, kot da bi osvojili zlati pokal, kar smo lahko videli tudi izven igrišča.

Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića so na EuroBasketu zabeležili prvi poraz, in sicer proti reprezentanci Bosne in Hercegovine (BiH). Za Slovence je to prvi poraz po enajstih zaporednih zmagah na evropskih prvenstvih. Kot zanimivost: zadnji neuspeh so doživeli v osmini finala Eurobasketa v Franciji 2015 proti Latviji.

Čeprav je bila tekma ves čas tesna, so bili člani ekipe BiH vidno navdušeni. Še preden sta se iztekli zadnji dve sekundi tekme, ki so jo BiH dobili s 97 proti 93, so vidno oddahnjeni in zmagoslavno stekli v skupen objem in pozdravljali zmago nad našo sicer močno ekipo.

Takoj po igri so ključni igralci, med njimi Jusuf Nurkić, Miralem Halilović in Kenan Kamenjaš, stopili pred mikrofon FIBE in rekli: "Samo nekaj bi radi povedali," ter začeli prepevati pesem Dina Merlina Bosnom behar probeharao.

Po tem je tudi Nurkić povedal, da so igrali timsko igro in dokazali, da je bila njihova preteklost na evropskem prvenstvu z namenom takšna. Igrali so s spoštovanjem do slovenske ekipe, pri čemer je dodal: "Spoštovanje je eno, igra pa nekaj drugega."

Veselje se je nadaljevalo tudi na avtobusu

Evforija, ki je prevzela ekipo BiH pa se je s trenutkom v trenutek le še stopnjevala. Po Youtube-u so namreč zaokrožili posnetki z avtobusa, na katerem so igralci poklicali srbskega pevca Halida Bešlića in mu povedali, da so zmagali tekmo ter da se nahajajo v Kölnu.

Skupaj s pevcem so vsi skupaj polni navdušenja zapeli pesem Pamtit ću te (v prevodu Zapomnil si te bom). 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol