J. B. | 19. 10. 2022, 08:30

Začela se je košarkarska veselica, poglejte, kdaj bodo ponoči na delu Dončić, Dragić in Čančar

Profimedia/fotomontaža

Boston in Golden State sta z zmagama dvignila zastor nad novo sezono elitne lige NBA, že v noči s srede na četrtek pa se bodo v ogenj podali trije Slovenci na začasnem delu v Združenih državah Amerike.

Odštevanje je končano, začela se je nova sezona v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Ponoči so bile odigrane uvodne tekme tekmovalnega leta 2022/23, že v noči s srede na četrtek pa se bodo svetovni javnosti predstavili tudi trije Slovenci, ki si kruh služijo v tej čisto pravi košarkarski meki. In če spadate med tiste, ki obračunov Slovencev čez veliko lužo ne izpustijo za nič na svetu, je pred vami brez dvoma neprespana noč.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Začelo se bo že ob 1.30 zjutraj. Uvodoma bo na delu Goran Dragić, ki je poleti postal novi član kultnih Bikov iz Chicaga. Nekoč absolutni vladar lige NBA, v dresu katerega je blestel predvsem edinstveni Michael Jordan, bo gostoval pri Miamiju. Že 36-letni Ljubljančan v ligi NBA igra od leta 2008 dalje, za zdaj pa je v statistiko vpisal neverjetnih 948 tekem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlatko Čančar (@cancar31)

Ob 3. uri zjutraj se bo začela tekma Utah Jazz - Denver Nuggets, v dresu gostov bo kar največ košev poskušal doseči slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Pred Čančarjem je četrta sezona v ligi NBA, za zdaj je kot član Denverja odigral 70 tekem v rednem delu in sedem v končnici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Uro za Čančarjem se bo v novo sezono lige vseh lig podal še največji slovenski športni zvezdnik Luka Dončić. Mladenič bo novo sezono začel na gostovanju pri Phoenixu, da bodo vse oči usmerjene prav v Dončića, pa seveda ni nikakršnega dvoma. Triindvajsetletni košarkar je v očeh mnogih glavni favorit za naziv najkoristnejšega košarkarja lige NBA, prav tako Dončić, ki v povprečju v dresu Dallasa doseže 26,4 točke na tekmo, ne skriva, da bi v svoji peti sezoni rad končno tudi nekaj osvojil. Kaj pomeni nekaj, pa je jasno: naslov prvaka. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol