R. K. | 18. 7. 2022, 12:39

Zakaj si legendarni Shaquille O'Neal želi priimek, ki se konča na -ić?

Profimedia

Eden izmed najslavnejših ameriških košarkarjev je slovenske novinarje nedavno presenetil z zanimivo izjavo. 

Legendarni ameriški košarkar Shaquille O'Neal se je pred dnevi mudil na Hrvaškem, kjer je kot DJ Diesel zabaval obiskovalce nočnega kluba Diamond Club na Krku. Američan je ob tej priložnosti izrazil velik poklon najboljšima slovenskima košarkarjema Luki Dončiću in Goranu Dragiću, hkrati pa s ponosom navdal tudi vse tiste, ki nosijo priimek s končnico -ić.

Profimedia

Vsi najboljši strelci v NBA prihajajo s tega območja

Shaq je ob tej priložnosti za slovenske medije povedal, da ima rad vse s priimki na -ić. Pojasnil je, da je Goran Dragić njegov dobri osebni prijatelj, Luka Dončić pa njegov najljubši košarkar. Povedal je, da goji veliko spoštovanja do vseh slovenskih, srbskih, črnogorskih in hrvaških košarkarjev. 

"Če imaš v priimku -ič, si odličen strelec. To pove veliko o tej državi", je v izjavi za POP TV dejal legendarni košarkar. "Vsi najboljši strelci v NBA so od tu", je pojasnil. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Se bo preimenoval tudi sam?

Košarkar je zaradi tega začel razmišljati, da bi se morda tudi sam preimenoval v Shaquille O'Nealović. Tako ga je, kot pravi, prvi začel klicati Goran Dragić, s katerim sta skupaj igrala za moštvo Phoenix Suns. "Po neki tekmi sem se poimenoval O'Nealović, saj sem takrat zadel vse proste mete. Ne vem, kako mi je to uspelo", je O'Neal dejal za RTV

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.