13. 2. 2024, 09:05 | Vir: STA

Legendarni jugoslovanski košarkar zaradi težav s srcem v bolnišnici: imel že dva srčna zastoja in možgansko kap

Profimedia

Nekdanji srebrni olimpijec, evropski in svetovni prvak bo po operaciji nastanjen na oddelku za intenzivno nego.

Nekdanji odlični jugoslovanski in srbski košarkar Žarko Paspalj ima znova težave z zdravjem. Evropskega in svetovnega prvaka so v soboto sprejeli v bolnišnico zaradi težav s srcem, poročajo srbski in grški mediji.

Po operaciji na intenzivni negi

Znanega srbskega košarkarja so v soboto urgentno sprejeli v bolnišnico v Beogradu, kjer so opravili poseg na srcu zaradi aritmije. Njegovo stanje je stabilno. Po operaciji na srcu bo nekaj časa preventivno preživel na intenzivni negi in je po poročanju medijev izven življenjske nevarnosti.

Paspalj je star 57 let in bi se moral udeležiti slovesnosti v Atenah ob podelitvi nagrad časnika Gazzetta. V Atenah je nekoč igral za Panathinaikos in Olympiakos.

Profimedia

Osvojil dvojno olimpijsko srebro

Nekdanji nogometaš je že imel težave z zdravjem. Pred tem je imel dva srčna zastoja in eno možgansko kap. Slavni center je v karieri igral tudi za Partizan, Budućnost, Panionios, solunski Aris, Pariz, Virtus in San Antonio.

Kot član jugoslovanske reprezentance je osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah leta 1988 v Seulu, po razpadu Jugoslavije pa srebrno kolajno 1996 v Atlanti. Osvojil je tudi naslove evropskega prvaka v letih 1989, 1991 in 1995 ter naslov svetovnega prvaka v Argentini leta 1990.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord