E. Č. | 13. 2. 2024, 07:36

Tragična smrt znanega športnika: na prvi delovni dan v novi službi mu je odpovedalo srce

Profimedia

"Bil je prijazen, velikodušen, odprt in pozitiven."

Na Norveškem žalujejo, potem ko je nenadoma preminil uspešni nogometaš Mounir Hamoud. Bil je star vsega 39 let, tragedija pa je toliko večja, ker mu je srce nenadoma odpovedalo na prvi dan nove službe. Mounir Hamoud, svoj čas mladinski reprezentant Norveške, se je kot trener vrnil k svojemu nekdanjemu klubu Stromgodsetu, kjer bi moral skrbeti za razvoj mladih nogometašev. 

Mounir Hamoud, ki se je rodil v Maroku, je v svoji nogometni karieri odigral zajetnih 349 tekem, na katerih se je med strelce vpisal 29 golov. Kariero, ki jo je leta kronal 2013 kronal z osvojenim naslovom državnega prvaka, je končal leta 2019, a ostal zvest nogometu, lotil se je trenerskega poklica.

Profimedia

"V Mounirju smo izgubili resnično edinstvenega sočloveka. Bil je prijazen, velikodušen, odprt in pozitiven. Bil je strokovno usposobljen in navdihujoč. Bil je nekdo, ki je skrbel in sodeloval. Izgubili smo nekoga, ki se ga vsi veselili srečati, nekoga, do katerega smo vsi gojili le dobre in tople občutke. Mounir je pustil globoke sledi povsod, kjer se je pojavil. Stromsgodset žaluje. Mounirja Hamouda bomo zelo pogrešali," so zapisali pri nogometnem klubu Stromsgodset.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol