N. V. | 3. 7. 2022, 21:57 | Vir: STA

Zdaj je znano: za kateri klub bo Gogi igral v ligi NBA?

Instagram/Goran Dragić

So bile špekulacije pravilne in bo Dončićev soigralec tudi na drugi strani luže?

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v zadnjih dneh spet združil moči z Luko Dončićem v slovenski izbrani vrsti.

Špekulacije se niso izkazale za resnične

Mediji in navijači so v zadnjih dneh spet močno pogrevali možnosti, da bi Dragić, ki je v zadnji sezoni igral za Brooklyn Nets, lahko prestopil k Dallas Mavericks.

A Dončić in Dragić moči ne bosta združila čez lužo, saj bo izkušeni branilec podpisal enoletno pogodbo s Chicago Bulls. Vest o selitvi v vetrovno mesto je potrdil tudi Dragić sam.

Facebook Goran Dragić Foundation

Chicago Bulls

Oblekel bo dres Chicaga, ki ga je nekdaj za kratek čas nosil še en Slovenec Boris Gorenc (pred sezono 1997/98).

Dragić je s Chicagom podpisal pogodbo, vredno 2,9 milijona dolarjev (2,8 milijona evrov).

Chicago je pred dnevi podpisal maksimalno, petletno in 215 milijonov dolarjev vredno pogodbo z Zachom LaVinom, pripeljal pa je tudi centra Andreja Drummonda, ki bo v dveh letih prejel 6,6 milijona dolarjev.

Biki so v prejšnji sezoni redni del končali na šestem mestu vzhodne konference, v prvem krogu končnice so jih izločili Milwaukee Bucks.

Pohvale vredna kariera

Za Dragića bo to že 15. sezona v NBA, v prejšnji je na skupno 21 tekmah za Toronto in Brooklyn v povprečju dosegal po 7,5 točke in 4,1 podaje na tekmo.

Šestintridesetletni Dragić ima za sabo pestro pot v ligi NBA, na njegovem seznamu delodajalcev so ob Brooklynu še Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat in Toronto Raptors, za omenjene je v povprečju dosegal po 13,7 točke na tekmo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol