N. V. | 17. 2. 2023, 22:09

Znova dokazali, da so najboljši: košarkarski klub do 22. naslova pokalnega prvaka Slovenije

Profimedia

Tekma je bila napeta, a na koncu so si znova priborili častni naziv in se usedli na slovenski pokalni prestol. Dejstvo, da so to storili v štajerski prestolnici, je zanje še posebej sladko.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v mariborski Športni dvorani Lukna na finalni tekmi Pokala Spar z rezultatom 81:70 premagali domžalske Helios Suns in osvojili drugi zaporedni pokalni naslov, skupno pa že 22. v samostojni Sloveniji. 

Za Olimpijo je to 54. naslov v petih različnih tekmovanjih od leta 1991. Največ imajo prav pokalnih naslovov, devetnajstkrat so bili državni prvaki, 11-krat zmagovalci superpokala, v klubskih vitrinah pa imajo tudi lovoriki za prvaka evropskega pokala (1994) in lige Aba (2002).

Napeta tekma

Srečanje je bilo dokaj izenačeno v prvem polčasu, ki so ga Ljubljančani dobili s petimi točkami razlike (38:33).

Zmagovalno moštvo je odločen korak proti novi lovoriki storilo v tretji četrtini. Ko je Zoran Dragić zadel trojko na sredini slednje, je Cedevita Olimpija povedla z devetimi točkami (51:42) in kot se je kasneje izkazalo, Helios ni zmogel zrežirati preobrata.

Za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja Pokala Spar je bil izbran Alen Omić ki je na finalni tekmi dosegel osem točk in zbral 16 skokov. Na tem mestu je nasledil kapetana Cedevite Olimpije, Eda Murića, ki je bil v minuli sezoni izbran za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja na Kodeljevem. Najboljši strelec finalnega obračuna je Yogi Ferrell z 18 točkami. Zoran Dragić jih je dosegel 15, Edo Murić pa 10.

Ljubljančani zmagali v Mariboru

Ljubljančani so s petkovo zmago prekinili 'urok' finalnih turnirjev, ki so potekali v Mariboru, saj jim še nikoli do zdaj ni uspelo osvojiti slovenske pokalne lovorike v štajerski prestolnici, so priznali na svoji spletni strani.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol