J. B. | 23. 9. 2022, 16:28

Luka Dončić iskreno o boleči lekciji: "Zdaj vem, kako se ne smem obnašati"

Profimedia

Tako dober, a v marsikaterem pogledu tudi zelo zelen. Slovenski as ne skriva, da je bilo evropsko prvenstvo zanj tudi trenutek osebnostnega odraščanja.

Luka Dončić se trudi pozabiti na razočaranje z evropskega prvenstva, na katerem je želel s Slovenijo poseči po odličju, a so se sanje razblinile že v četrtfinalu. Roko na srce mu v dneh po koncu EuroBasketa ni dolgčas. Ne samo, da je z mislimi že v novi sezoni lige NBA, hkrati se je lotil tudi nekaterih novih projektov, ki v javnosti dvigujejo precej prahu.

Slovenski zvezdnik si je v teh dneh vzel tudi čas za priznano televizijsko postajo ESPN. V pogovoru z ameriškimi novinarji je priznal, da je evropsko prvenstvo v ustih pustilo grenak priokus,  toda hkrati je bila to zanj tudi zelo dobro šola.

FIBA

"Poljaki so igrali odlično, njihova predstava je bila izjemna. Mi pa, kot da nismo bili na parketu. Sicer pa je za mano izjemna izkušnja, letošnji Eurobasket je bil poln odličnih ekip. Veliko sem se naučil," je za ESPN povedal 23-letni Dončić, ki je spregovoril tudi o svoji novi metapodobi, o novem projektu Luk.Ai, ki vsebuje njegov alter ego. O tem smo že poročali.

"Naučil sem se predvsem to, kakšen moram biti kot vodja. Kako lahko pomagam drugim in kako se moram obnašati ter kako se ne smem. Na tem področju sem se naučil veliko."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord