J. B. | 23. 9. 2022, 13:46

Leto, ki ga nikdar ne bomo pozabili: 10 največjih uspehov slovenskih športnih herojev

Nikoli ne sodi veličine na podlagi velikosti. Slogan, ki ga je na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki za svojega izbrala naša nogometna reprezentanca, bi težko bolje opisal športno dušo slovenskega naroda. 

Slika 1/10

Kristjan Čeh: svetovni prvak v metu diska
Mati narava ga je obdarila s kar 206 centimetri, čeprav so ga vabili tudi v košarko, rokomet, boks in plavanje, pa se je Kristjan Čeh odločil za atletiko. In zadel v polno. Leto 2022 je bilo za Ptujčana sanjsko, postreglo je z vrhuncem njegove kariere. Julija je v Oregonu osvojil naslov svetovnega prvaka v mestu diska, in to celo z rekordom svetovnih prvenstev (71,13 metra). Prav tako se je pri 23 letih in 153 dneh v zgodovino atletike vpisal kot najmlajši svetovni prvak v metu diska. Sila uspešno poletje je še nadgradil avgusta, ko je v Münchnu z metom 68,28 metra postal evropski podprvak.

Čeprav v deželici na sončni strani Alp živi le okrog dva milijona evrov, je Slovenija država neverjetnih športnih dosežkov in podvigov. Leto 2022 bo v zgodovino slovenskega športa brez dvoma zapisano z zlatimi črkami. Čeprav ga še ni konec, nam je že postreglo s številnimi neverjetnimi uspehi. Na dan slovenskega športa, ki je od predlani dalje celo državni praznik, smo se spomnili desetih največjih uspehov naših športnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.