J. B. | 24. 11. 2022, 11:15

Luka Dončić (še) ni najbogatejši slovenski športnik: preverite, kdo ima v žepu zajetnih 20 milijonov evrov več

Profimedia/fotomontaža

Na najnovejšem seznamu Slovencev, ki imajo največ pod palcem, sta tudi dva košarkarja in hokejist. Skupaj so "vredni" več kot 160 milijonov evrov.

Mlad, nadarjen, svetovno uspešen in še bogat. Toda ne tudi najbogatejši športnik v Sloveniji. Košarkarski zvezdnik Luka Dončić je vsekakor odločno na poti do prestola, ki ga bo prej ali slej tudi zasedel. Vendarle pa se za zdaj tam nahaja nekdo drug. Dončićev reprezentančni soigralec.

V Chicagu do dodatnih milijonov

Najbogatejši slovenski športnik je še naprej Goran Dragić, ki ima po ocenah Financ pod palcem astronomskih 69,8 milijona evrov.

Profimedia

Čeprav je Dragić star že 36 let, je poleti podpisal pogodbo s Chicagom, z igranjem za legendarne bike bo v enem letu zaslužil 2,8 milijona evrov in še povečal svoje bogastvo.

S skoraj 70 milijoni na bančnem računu Dragić na lestvici stotih najbogatejših Slovencev zaseda 31. mesto.

Na lestvici stotih najbogatejših Slovencev sta poleg Dragića še dva športnika. Dragiću za ovratnik vse bolj diha Dončić, premoženje zvezdnika Dallasa se je v primerjavi z lanskim letom po ocenah Financ povečalo kar za 20 milijonov evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Šele 23-letni Ljubljančan ima na bančnem računu že 49,8 milijona evrov. Zanimivo, še predlani je imel Dončić, letos 54. najbogatejši Slovenec, "le" 16,5 milijona evrov, kar več kot nazorno priča o občutni rasti košarkarjevega premoženja.

Tretji najbogatejši je hokejist

Na lestvici, ki so jo v četrtek objavile Finance, je tudi 35-letni Gorenjec Anže Kopitar. Najboljši slovenski hokejist vseh časov, ki že vse od leta 2006 nosi dres kluba Los Angeles Kings, ima pod palcem 43,3 milijona evrov, kar ga uvršča na 68. mesto najbogatejših Slovencev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.