28. 3. 2024, 10:45 | Vir: STA

Maribor prvič pred praznimi tribunami, vseeno se obeta navijaški praznik: poglejte, kaj se bo dogajalo v Ljudskem vrtu

Ziga Zivulovic jr./Bobo

Nogometni klub Maribor bo v petek na tekmi 28. kroga Prve lige Telemach proti zasedbi Kalcerja Radomelj prvič po zavrnjeni pritožbi oziroma potrjeni kazni zaradi navijaškega incidenta v Murski Soboti igral pred praznimi tribunami.

Navijači vijoličastih se bodo lahko v Ljudski vrt vrnili na derbiju proti Olimpiji čez mesec in pol. Potem ko je Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) 20. marca zavrnila pritožbo Maribora, bo v petek na prvi domači tekmi vijoličastih začela veljati prepoved štirih tekem brez prisotnosti navijačev. "Razlog za zavrnjeno pritožbo je, da te ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožba ni bila podpisana s strani zakonitega zastopnika, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilnika NZS," so pred osmimi dnevi v izjavi na spletni strani zapisali pri NZS.

Srdjan Zivulovic\Bobo

Zaradi odvržene pirotenike poškodovanih sedem ljudi

Obenem bo moral Maribor plačati še 25.000 evrov kazni zaradi navijaškega incidenta, ki se je zgodil Murski Soboti 18. februarja in v katerem je bilo zaradi odvrženega pirotehničnega sredstva ob igrišču poškodovanih sedem ljudi. Tekma proti Muri pa je bila obenem registrirana s 3:0 za soboški klub.

Mariborčani bodo pred praznimi tribunami Ljudskega vrta igrali še tekmo 30. kroga proti Muri (9. april), ter 32. proti Rogaški (20. ali 21. april) in 34. proti Celju (4. ali 5. maj).

Bobo

Drugi majski konec tedna pa se bodo lahko navijači 16-kratnih državnih prvakov vrnili na tribune, ko bo v Mariboru gostovala Olimpija. Mariborski klub je na družbenih omrežjih svoje navijače že pred časom pozval, naj se na tekmah, na katerih bo veljala kazen, v čim večjem številu zberejo na južni ploščadi in pred stadionom podprejo svojo ekipo.

V 28. krogu DP bodo sicer še tekme Rogaška - Bravo in Domžale - Mura v petek ter Olimpija - Koper ter Celje - Aluminij v soboto. Na lestvici ima Celje 62 točk po 27 odigranih tekmah. Olimpija s tekmo manj zaostaja 12 točk, Maribor pa je po 26 tekmah zbral 43 točk in je tretji točko pred Bravom Kostelom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord