11. 6. 2024, 09:30 | Vir: STA

Ko se ti sanje razblinijo kot milni mehurček: slovenski športnik ob boleči novici s čustvenim zapisom

Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes odpotovala na evropsko prvenstvo v Nemčiji, nogometaš, ki ga je Matjaž Kek prečrtal s seznama igralcev za Euro 2024, pa je objavil čustven zapis.

Miha Zajc je bil med zadnjo četverico, ki je odpadla s seznama slovenske nogometne reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V zapisu na Instagramu je obžaloval dejstvo, da ne bo del kadra reprezentance Slovenije za nastop na letošnjem euru. Ob tem pa se je vseeno zahvalil selektorju Matjažu Keku in celotnemu strokovnemu štabu.

"Zadnjih nekaj dni ni bilo najbolj enostavnih. Ko se zgodijo takšne stvari, mislim, da je najbolje, da si človek vzame čas, se umiri in z mirno glavo razmisli," je zapisal Miha Zajc. "Ne glede na zgoraj napisano, to ne pomeni, da se z odločitvijo selektorja strinjam. Sam bi se seveda odločil drugače. Ampak danes sem v vlogi, da se moram sprijazniti s to odločitvijo, prevzeti svoj del odgovornosti ter z dvignjeno glavo oditi naprej," je dodal 29-član turškega velikana Fenerbahčeja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miha Zajc (@mihazajc)

Zapis je sklenil z besedami: "Ponosen sem, da sem bil del te zgodbe, a moja pot v tem trenutku gre v drugo smer. Verjamem pa, da se bomo še srečali. Iz srca hvala za vse in srečno na evropskem prvenstvu." Zajc je bil del slovenske reprezentance od leta 2016. Zbral je 39 nastopov in dosegel osem golov v dresu z državnim grbom.

Bil pa je tudi del četverice, ki je s seznama selektorja Keka odpadla zadnja. Pred tekmo proti Bolgariji so slovenski tabor zapustili še Matevž Vidovšek (Olimpija), Žan Zaletel (Viborg) in Luka Zahović (Pogon Szczecin). Slovenija bo prvo tekmo na prvenstvu odigrala v nedeljo v Stuttgartu, ko se bo pomerila z Dansko. Kekove varovance nato čaka tekma s Srbijo v Münchnu (20. 6.) in za konec skupinskega dela še tekma z Anglijo v Kölnu (25.).

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu