E. Č. | 10. 6. 2024, 11:56

Zlatko Zahović je bil tarča zagrebškega Dinama: njegov odgovor razvpitemu Zdravku Mamiću šokiral Hrvaško

Profimedia

Ne boste verjeli, kaj je Zlatko Zahović odgovoril razvpitemu Zdravku Mamiću, ko ga je slednji želel pripeljati v Dinamo.

Slovenska reprezentanca se pripravlja na Euro 2024, ki se bo v Nemčiji začel že v petek, selektor Matjaž Kek in njegovi varovanci bodo v Wuppertal, kjer bo njihova baza med prvenstvom stare celine, odpotovali že v torek. Eden tistih, ki bodo v času EP držali pesti za Slovenijo, je tudi Zlatko Zahović. Najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov si je tik pred začetkom Eura 2024 vzel čas za hrvaški Index, novinarju slednjega je med drugim razkril, da je imel še kot nogometaš ponudbo Dinama. Kljub temu ni prestopil h klubu v Zagreb, ob tem pa razkril besede, s katerimi se je zahvalil razvpitemu Zdravku Mamiću, nekoč alfi in omegi hrvaškega velikana.

"V Dinamo bi lahko prestopil, ko je zanj igral tudi Luka Modrić. Še danes imam pri sebi podpisan Modrićev dres iz Dinama. Zdravko Mamić me je tedaj želel pripeljati v Zagreb, ponujal mi je številko 10. Odgovoril sem mu: 'Človek božji, imaš boljšega nogometaša od mene, imaš boljšo deseto, kaj ti bom jaz!' Na koncu nisem podpisal za Dinamo. Sem pa prosil za dres in ga tudi dobil. Tega bom zadržal pri sebi," je za Index povedal legendarni Mariborčan, ki je s svojim odgovorom kakopak močno popihal na dušo Hrvatom.

Danes 53-letni Zlatko Zahović je na področju nekdanje Jugoslavije pečat pustil predvsem v dresu beograjskega Partizana, evropsko prepoznavnost pa dosegel v dresih Vitorie Guimaraes, Porta, Olympiacosa, Valencie in Benfice. V svoji karieri je odigral nemalo tekem v ligi prvakov, zgrešil enajstmetrovko v finalu slednje in hkrati zabil tudi 35 golov na 80 obračunih v dresu s slovenskim grbom.

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač