N. V. | 23. 11. 2023, 12:22

Na lestvici 100 najbogatejših Slovencev tudi 4 športniki: uganete, kateri? (Eden je zraven prvič)

Profimedia

Vrsto let je bil najbogatejši med slovenskimi športniki Goran Dragić. Zdaj se je to spremenilo.

Na lestvici 100 najbogatejših Slovencev, ki jo pripravlja revija Finance Manager, so se znašli tudi štirje športniki. Pri športnikih so ocenjevali bruto zaslužke in jih zmanjšali za davek in ocenjene normirane stroške. 

Uganete, kateri so najbogatejši slovenski športniki?

Najvišje na lestvici se je med športniki prebil košarkar Luka Dončić. Zaseda 33. mesto, pod palcem naj bi pa imel 74,1 milijona evrov.

Profimedia

Letos je Dončić prvič najbogatejši slovenski športnik, prejšnja leta se je med športniki najvišje na lestvici prebil njegov nekdanji reprezentančni soigralec in mentor Goran Dragić. Zdaj je Dragić nekaj mest pod njim, na 36. mestu. Njegovo premoženje je ocenjeno na 70,7 milijona evrov.

Profimedia

Na 80. mestu najdemo hokejista Anžeta Kopitarja, ki že vrsto let navdušuje v dresu kluba Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL. Kopitar ima pod palcem 43,5 milijona evrov.

Profimedia

Na 89. mesto se je na lestvico najbogatejših Slovencev letos prvič prebil nogometaš in kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak. Premoženje Škofjeločana, ki je v tem tednu Sloveniji pomagal do preboja na Euro 2024, je ocenjeno na 38,9 milijona evrov.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol