18. 2. 2024, 20:15 | Vir: STA

Nove podrobnosti o incidentu v Murski Soboti: dva poškodovana nogometaša ne slišita praktično ničesar

Facebook/NK Mura skozi čas

V močni eksploziji ob igrišču je poškodbe utrpelo več Murinih igralcev in kondicijski trener.

Navijaški incident z metanjem pirotehničnih sredstev, v katerem je bilo poškodovanih šest članov nogometnega prvoligaša Mure, je poskrbel za odpoved obračuna 21. kroga Prve lige Telemach v Murski Soboti med Muro in Mariborom. Policija je sporočila, da so dogodek varovali v skladu s sprejetim načrtom ter preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj.

"Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom," so zapisali pri policiji. Kot so dodali, so pri izvajanju nalog v zvezi z omenjeno tekmo v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko.

Poškodovani tudi stoli na tribunah

"Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih kršiteljev - storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener," so zapisali pri policiji in dodali, da so bili poškodovani tudi stoli na tribunah stadiona. Zaradi vsega naštetega preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kot so pojasnili pri policiji, sta se organizator prireditve in predstavnik Nogometne zveze Slovenije odločila, da bosta nogometno tekmo prekinila, zato so organizatorji pozivali mariborske navijače k zapustitvi stadiona. "Nekateri posamezniki - člani ONS Viole - so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov," so zaključili pri policiji.

Dva nogometaša ne slišita ničesar

Ob prekinitvi tekme v 58. minuti je Maribor proti Muri vodil z 2:0. Takrat je odjeknila močna eksplozija ob igrišču, kjer so se ogrevali predvsem Murini igralci. Kot je poročal 24ur.com, sta jo najbolj skupila Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki praktično ničesar ne slišita in sta močno poškodovana, po prvih informacijah bosta oba odsotna najmanj šest tednov.

Kot pa je poročal Sportklub, je bil med poškodovanimi tudi Žiga Laci. V vodstvu Mure so bili pretreseni, kar je na novinarski konferenci po tekmi poudaril predsednik črno-belih Robert Kuzmič, medtem ko se je direktor Maribora Bojan Ban opravičil v imenu kluba.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol