Ž.A. | 15. 2. 2022, 16:00

Neverjeten Jamajčan, ki je na smučkah prvič stal pri 32. letih, na olimpijskih igrah nasmejal vse

Profimedia

Na letošnjih olimpijskih igrah je zagotovo navdušil prvi smučar z Jamajke Benjamin Alexander. Ne le, da je uspešno prevozil smučarsko progo, ampak je tudi nasmejal ogromno ljudi, ki so uživali ob njegovih humorističnih opazkah. Tudi drugače pa je Benjamin izredno zanimiva osebnost.

Prvi smučar z Jamajke, ki se je uvrstil na olimpijske igre

Morda ni izstopal zaradi svoje smučarske nadarjenosti, je pa definitivno pokazal svojo humoristično stran in nasmejal marsikoga.

"Bil sem naiven, ko sem mislil, da je pri smučanju pomembno samo, da se pelješ hitro. Zelo hitro moraš peljati na zelo ledenih terenih in iti okoli vratc, ki so postavljena na najbolj zoprnih mestih. Smučanje je zelo tehnično. Res bom moral imeti nekaj sreče, da se uvrstim na igre," je dejal.

In uspelo mu je ...

Gre za 38-letnega Benjamina, ki se je za smučanje navdušil pri svojih 32. letih. Je sin Britanke in Jamajčana, vendar je odraščal v Veliki Britaniji, kar pojasnjuje njegovo tekočo in lepo angleščino. Prav tako je nekdanji uspešen DJ in bi lahko izdal veliko zgodbic iz zakulisja velikih odrov, vendar je to kariero pustil za sabo.

S svojim drugačnim pristopom si je pridobil ogromno sponzorjev, preko katerih si bo kar hitro povrnil finančni vložek, ki je bil potreben za kariero smučarja.

Sicer je veleslalom končal na 46. mestu, vendar širi svojo pozitivno miselnost: "Če prideš do cilja, premagaš vse tiste, ki tega ne zmorejo!"

Ampak on se resnično osredotoča na to, da v tem uživa. Njegov namen ni loviti lovorik in uspehov ter nikoli ne cilja na visoko uvrstitev.

Zaveda se, da ne more tekmovati z nekom, ki smuča in ogromno trenira že celo življenje, saj je on stopil na smučke šele pred kratkimi šestimi leti!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TRT SPOR Yıldız (@trtsporyildiz)

"Smučal sem bolje od nekaterih, ki so najboljši na svetu," je prepričan Jamajčan.

Proga na olimpijskih igrah je bila resnično zahtevna, dodatno pa so jo otežile še težke razmere s sneženjem in slaba vidljivost. Za zmagovalcem, Švicarjem Marcom Odermattom, je v seštevku obeh voženj zaostal za več kot minuto, za predzadnje uvrščenim, indijskim smučarjem Mohammadom Arif Khanom, pa 32 sekund.  

"Smučal sem bolje od nekaterih, ki veljajo za najboljše smučarje na svetu. Odstopili so in to je dejstvo," je prepričano dejal in se s tem pohvalil, da je progo odsmučal do konca.

Ogrnil se je v izstopajoč plašč v barvah jamajške zastave

In po tem so si ga zagovoto prav vsi zapomnili!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BENJAMIN ALEXANDER | 🇯🇲 Skier (@benji.ski)

"Vedno me zmedete. Slovenija in Slovaška imata enako zastavo, enake barve in enako razporeditev, majhen grb!"

V intervjuju za Sportal je dejal, da zaradi smučanja večino časa preživi v Evropi in da posledično pozna tudi Slovenijo. Delil je tudi zanimivo anekdoto o avtomobilu: "Zanimivo je, da sem si avto, ki ga uporabljam trenutno, izposodil v Ljubljani in ga moram v Sloveniji tudi vrniti. Pravzaprav sem načrtoval, da se bom januarja udeležil tekem v Cerknem in Mariboru, tudi novo leto sem preživel v Ljubljani, a so tekme zaradi previsokih temperatur na žalost odpadle."

Preberite tudi: Naomi Campbell: Nekoč muhasta diva se zdaj nesebično razdaja

Vir: siol.net

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord