A. B./STA | 15. 2. 2023, 20:32

Neverjetno ... V zadnji minuti prvič na tekmi povedli in zmagali: Celje ostalo praznih rok

Uredništvo/fotomontaža/Facebook/RK Celje

Po dolgem obdobju so rokometni navdušenci napolnili celjski rokometni hram. Vsem, ki so prišli na trnih spremljati težek boj, se je obrestovalo, ne glede na izid. 

Ekipa rokometnega kluba Barcelone je kljub temu, da je znana kot favoritka na evropskih tleh, skoraj pokleknila pred nabito polno dvorano Zlatorog. A v zadnji minuti so povedli, in v težki bitki premagali ekipo Celja Pivovarne Laško. 

Tekma se je končala z rezultatom 27:28. 

Kljub porazu, je slovenska ekipa dokazala svojo moč. "Najboljši fantje na svetu za gol prekratki proti najboljši ekipi v Evropi. Hvala izjemni navijači! Glave gor ekipa, ponosni smo na vas," so zapisali na Facebooku rokometnega kluba. 

Uredništvo

Deveti poraz 

To je deveti poraz Celjanov v letošnji sezoni elitnega tekmovanja na evropskih tleh. S šestimi točkami tako ostajajo na sedmem mestu v skupini B, kjer je na vrhu današnji zmagovalec Barcelona s 23 točkami. Sledita Kielce z 20 in Nantes z 14. Celjani sicer še lovijo šesto mesto, ki kot zadnje vodi v osmino finala.

Celjani so dvoboj na krilih glasnih domačih navijačev dobro začeli. Tudi vodstvo so praktično celoten dvoboj držali v svojih rokah. Barcelona se je nekajkrat približala, a nikoli ni prišla do prednosti. Vodstvo so gostujoči rokometaši prevzeli v zadnji minuti obračuna, kar je bilo na koncu dovolj za njihovo zmago.

Celjski rokometaši bodo v naslednjem krogu lige prvakov gostovali pri Kielu. Dvoboj 2. kroga v Celju so dobili Celjani z 38:36.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol