K. Ž. | 11. 3. 2024, 12:25

To tekmo si bodo zagotovo zapomnili: več navijačev ostalo brez prstov

Profimedia

To je tekma, ki se je zapisala v zgodovino NFL.

Januarja je v ameriškem Kansasu potekala hokejska tekma, v kateri sta se spopadli ekipi Chiefs in Miami Dolphins. Končni izid je bil 26 proti 7, a bolj kot preprosta zmaga, se bo navijačem v spomin vtisnila druga stvar.

Hud mraz

Tekma je namreč potekala 13. januarja, ko so termometri zunaj kazali minus dvajset stopinj Celzija. Nizke temperature pa so bile glavni krivec za to, da je več navijačev izgubilo prste. Kot je šele zdaj sporočila klinika v Misuriju, so tam zdravstveni delavci opravili več amputacij na nogometnih navijačih, saj so ti med spremljanjem tekme utrpeli hude ozebline.

Profimedia

Kot so sporočili iz raziskovalnega medicinskega centra, pričakujejo še dodatne operacije. V izjavi so zapisali, da so se poškodbe razvijale dva meseca po tekmi, poroča nemški Bild. Med tekmo je temperatura padla tako nizko, da so reševalci pomagali 69 gledalcem. Tri osebe so zaradi ozeblin odpeljali v bolnišnico, sedem pa jih je pomoč poiskalo zaradi podhladitve. To je bila sicer četrta najhladnejša NFL igra v zgodovini.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol