24. 2. 2024, 15:34 | Vir: STA

Tako malo je manjkalo! Nika Prevc se je borila do konca, a za las zgrešila stopničke

Profimedia

Najboljše smučarske skakalke na svetu so se za točke svetovnega pokala potegovale v avstrijskem Hinzenbachu. 

Kar dvojni razlog za veselje so imeli na tekmi Avstrijci. Tekmo svetovnega pokala na domačih tleh je namreč dobila Eva Pinkelnig, druga je bila Jacqueline Seifriedsberger. Na zmagovalnem odru je končala še Nemka Katharina Schmid (238 točk), ki je na tretje mesto napredovala s sedmega po prvi seriji.

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je bila četrta, Slovenka je za zmagovalko na koncu zaostala za 5,7 točke. 

Majhne razlike pri vrhu po prvi seriji

Med deseterico je od Slovenk poleg Nike Prevc, ki je zadržala majico vodilne, končala le še Nika Križnar (223,9), ki je v finalu nazadovala na osmo mesto. V finalni seriji sta se med dobitnice točk uvrstili še Ema Klinec (216), ki je po dobrem finalnem nastopu napredovala na 13. mesto, ter Tina Erzar (201,6), ki je bila 23.

Nika je  zadržala majico vodilne.

Nika je zadržala majico vodilne.

Profimedia

Mladinski olimpijski prvakinji Taji Bodlaj se je finale izmuznil za malenkost, saj je končala na 31. mestu, medtem ko je Katra Komar obstala že v kvalifikacijah. V nedeljo bo v tem avstrijskem skakalnem središču še ena posamična tekma; prva serija se bo začela ob 13.45.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol