J. B./STA | 24. 10. 2022, 16:56

Absurden znesek za 23-letnega nogometaša, v treh letih bo zaslužil kar 630 milijonov evrov

Profimedia/fotomontaža

Nekateri se le s težavo prebijajo iz dneva v dan, spet drugi se v denarju skorajda kopajo. Eden takšnih je športni zvezdnik iz Francije, ki nikdar več ne bo brez denarja.

Da je Kylian Mbappe vrhunski nogometaš, pred katerim je izjemna prihodnost, ni dvoma. Strokovnjaki pravijo, da je le vprašanje časa, kdaj bo tudi v izboru za zlato žogo prišel na svoj račun. Kljub nespornim kvalitetam pa se številni čudijo naravnost bizarnem znesku, ki ga je Paris Saint-Germain namenil za njegovo plačo. Le Parisien poroča, da bo 23-letni Mbappe v vsega treh letih na svoj račun prejel neverjetnih 630 milijonov evrov!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Mbappeja so mediji po minuli sezoni povezovali s selitvijo k Real Madridu, vendar je Francoz maja zavrnil španski klub in podaljšal s Parižani. Le Parisien namiguje, da je bil glavni razlog za takšno odločitev prav ponudba Paris Saint-Germaina, ki je preprosto ni mogel zavrniti. Mbappejeva letna plača po novem znaša 72 milijonov evrov, ob podaljšanju pa je prejel tudi bonus v višini 180 milijonov evrov.

Govorice, da želi izsiliti prestop

Francoski mediji poročajo, da bo do junija 2025 skupaj z vsemi dodatnimi bonusi zaslužil najmanj 630 milijonov evrov, če bo seveda ostal član Paris Saint-Germaina. Mbappejevo zadnje leto pogodbe naj bi bilo neobvezno. Govorice, da naj bi Francoz že januarja izsilil svoj odhod, pa, kot kaže, nimajo osnove. "Nikoli nisem prosil za svoj odhod januarja," je ob tem dejal svetovni prvak z galskimi petelini iz leta 2018.

Z novo pogodbo je Mbappe dobil tudi pravico do vmešavanja v športno politiko kluba. Do zdaj je za svetnike odigral 232 tekem in dosegel 185 golov ter 90 podaj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol