Uredništvo | 19. 11. 2023, 19:24

Fotografije, ki jih niste pričakovali: Aleksandra Čeferina in Zorana Jankovića skupaj zasačili v Srbiji

Twitter/Tanjug

Srečala sta se tudi s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in ljubljanski župan Zoran Janković sta se odzvala vabilu srbske nogometne zveze in skupaj odletela v Srbijo. Slovensko delegacijo so na letališču sprejeli najpomembnejši možje srbskega nogometa, prvi ju je pozdravil predsednik srbske nogometne zveze Dragan Džajić, družbo pa mu je delal generalni sekretar Jovan Šurbatović. Fotografije s srečanja na letališču so z Nogometne zveze Srbije objavili na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Srečala sta se tudi z Vučićem

V Srbiji sta se Čeferin in Janković udeležila kar dveh dogodkov, najprej otvoritve novega stadiona v Zaječarju, nato pa sta se podala malce bolj južno in sta spremljala tekmo med Srbijo in Bolgarijo. V Leskovcu so domači reprezentanti proti Bolgariji remizirali z 2:2 in si zagotovili drugo mesto v kvalifikacijski skupini G, Čeferin in Janković pa sta tekmo spremljala v družbi srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Kamere so jih skupaj ujele v častni loži. 

Instagram/posnetek zaslona/Nacional.hr

Že pred tekmo pa je Vučić podal nekaj izjav za srbske novinarje. Vprašali so ga, kaj špekulira – kakšen bo rezultat tekme. Tako je odgovoril: "Mislim, da bomo igrali bolje kot na svetovnem prvenstvu. Vedno sem skeptik. Zoran Janković pravi, da bo 2:0 za Srbijo, torej - bomo videli."