N. V. | 4. 11. 2022, 21:02

Bi v živo spremljali nogometno prvenstvo? Ponujajo prenočišče na "otoku ljubezni", ki pa je v resnici ...

Twitter/TravelGram

Organizatorji ponujajo navijačem nepozabno doživetje, a v javnost so pricurljale fotografije, zaradi katerih se porajajo dvomi ...

Prvenstvo v nogometu bo čez manj kot mesec potekalo v Katarju. Če bi ga radi ogledali živo, ste že najbrž razmišljali o tem, kje prenočiti, da bo karseda blizu vsega dogajanja. Seveda so organizatorji pripravili navijaško vas, ki pa jo na svoji spletni strani oglašujejo kot popolno lokacijo: "Otok ljubezni."

Navijaška vas: "Otrok ljubezni"

Prve podobe vasi prikazujejo vrste miz pod modrimi in belimi senčniki, tako da navijači lahko uživajo ob pijači na prostem.

Imajo prostore za spanje, za udobje obiskovalcev bo v navijaški vasi na voljo še kino, fitnes, telovadnica in teniško igrišče. 

Kaj pa cena? Za okoli 207 evrov na noč je obiskovalcem zagotovljena še naprava za pripravo kave ali čaja, dve plastenki vode na dan, hladilnik, posteljnina in brisače, še navajajo na spletni strani. 

Za idilo se skriva beda

A morda vse le ne bo tako idilično. Po spletu je prejšnji mesec zaokrožila fotografija omenjene navijaške vasi, ki prikazuje precej drugačno sliko.

Soseska spominja na skladišče ladijskih kontejnerjev, njena okolica pa je še neurejena. Do začetka prvenstva bodo sosesko verjetno še dodelali, a časa vseeno ni več veliko.

Poleg tega je že pred začetkom nad turnirjem velik črn oblak, predvsem zaradi izkoriščanja delavcev in kršenja človekovih pravic. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol