M. M. | 10. 8. 2022, 12:52

Zmeda: svetovno prvenstvo pred novimi spremembami

Profimedia

Svetovno prvenstvo v nogometu bi lahko milijonom nogometnih navdušencev, ki ga nestrpno pričakujejo, prineslo še eno presenečenje.

Nova sprememba je manj kot štiri mesece pred začetkom pretresla strukturo prihajajočega svetovnega prvenstva v nogometu. Podatki kažejo, da naj bi bil datum odprtja premaknjen in da bi na uvodni tekmi nastopili drugi reprezentanci.

Nogometni zgodovini bo za vedno ostalo v spominu, da je bil Katar 2022 prvo svetovno prvenstvo na Bližnjem vzhodu in da se je prvič zgodilo, da ta turnir ni bil odigran sredi koledarskega leta, torej maja, junija ali julija.

Prav tako bodo v Katarju prvič v zgodovini sodile sodnice in prvič bo nastopilo 32 26-članskih reprezentanc. Vendar presenečenj tu še ni konec.

Nov datum odprtja in druga uvodna tekma

FIFA je objavila dve pomembni spremembi v strukturi Katarja 2022: spremembo datuma otvoritve in uvodne tekme.

Menda naj bi otvoritev premaknili z 21. na 20. november 2022. Otvoritveni slovesnosti bo sledila uvodna tekma med domačo in ekvadorsko reprezentanco.

Twitter/Joy Sports GH

Prvotno je bila v načrtu uvodna tekma med Katarjem in Ekvadorjem, a je bilo kmalu zatem objavljeno, da bosta uvodno tekmo igrala Senegal in Nizozemska. Po tradiciji ta čast običajno pripada aktualnemu prvaku ali državi gostiteljici, a Katar je tudi po tem poseben.

FIFA bo uradno objavila te spremembe, ko jih bo odobril njen urad, nekaj, kar bi se moralo zgoditi kmalu, saj se svetovno prvenstvo približuje 100 dnem do začetka turnirja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord