J. B. | 24. 1. 2023, 11:02

Bil je nogometni čudežni deček za milijon evrov, zdaj mu grozi zaporna kazen (obtožbe so zelo hude)

Profimedia

Nekoč so bili strokovnjaki prepričani, da bo postal zvezdnik z veliko začetnico. Danes je njegovo življenje precej manj prijetno.

Ko je bil star vsega 14 let, je John Cofie veljal za nogometnega čudežnega dečka. Za v Gani rojenega in v Angliji vzgojenega napadalca so se ogreli številni največji otoški klubi.

Želel ga je Liverpool, želel ga je tudi Chelsea, na koncu pa je bitko zanj dobil legendarni Alex Ferguson. Škot, ki je več desetletij vodil Manchester United, je za tedaj rosno mladega nogometaša plačal kar 1,2 milijona evrov! John Cofie je postal najmlajši nogometaš v zgodovini, za katerega je nekdo plačal vsaj milijon evrov.

Krivulja uspešnosti le še navzdol

Toda breme, ki ga je s sabo prinesla astronomska odškodnina, je bilo za fantiča preveliko. Na Old Traffordu nikdar ni zaigral, tudi po slovesu od Manchester Uniteda pa je šla njegova krivulja uspešnosti le še navzdol. Cofie je zamenjal kar petnajst klubov, nikjer pa mu ni uspelo zares opozoriti nase.

YouTube/ RAFCTV/posnetek zaslona

Danes je John Cofie kot nogometaš pozabljen, a se je vnovič znašel v središču pozornosti britanske javnosti. Nekoč čudežnemu nogometnemu dečku zdaj grozi, da bo moral kar nekaj let preživeti v jetniški suknji. Cofie je obtožen posilstva, na sodišču v Manchestru se je že začel proces, na katerem bo poskušal dokazati svojo nedolžnost.

Da ni kriv, upokojeni nogometaš, ki si danes kruh služi kot trener mladih nogometašev, odločno poudarja od prvega dne. Če mu bodo na sodišču kljub vsemu dokazali krivdo, mu ne uide nekaj let za zapahi.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ