J. B. | 24. 1. 2023, 09:25

Nogometni agenciji, v kateri deluje Slovenec, uspel sanjski posel: Arsenalu prodali igralca za 23 milijonov evrov

Arsenal

Londonski nogometni velikan se je okrepil s Poljakom, pri poslu pa je sodelovalo podjetje, pri katerem je zaposlen tudi Velenjčan.

Zimski prestopni rok je v svetu nogometa v polnem zamahu. Klubi, in večji in manjši, kupujejo in prodajajo nogometaše, eden tistih, ki so uvodni mesec novega leta izkoristili za menjavo delodajalca, pa je tudi Jakub Kiwior. Šele 22-letni branilec si je doslej kruh služil v Italiji, kjer je bil član Spezie (k slednji je pred dnevi prestopil mladi slovenski vezist Tio Cipot iz Mure), po novem se bo dokazoval v angleški premier ligi.

Že več kot 20 let

Jakub Kiwior je v London prestopil za kar 23 milijonov evrov, kar je rekorden posel v zgodovini Spezie. Ob tem je zanimivo, da je pri prestopu posredovala nogometna agencija, v kateri je zaposlen tudi Slovenec. Za kariero nekdanjega nogometaša slovaških klubov MŠK Žilina in Podbrezova skrbi poljska agencija FairSport, v kateri imata glavno besedo Pawel Zimonczyk in Branislav Jasurek. S Poljakom in Slovakom tesno sodeluje tudi Velenjčan Sead Jahić, ki se s poslom nogometnega agenta ukvarja že več kot 20 let.

Instagram/Sead Jahić

Kiwiorjev prestop je največji, pod katerega se je podpisala agencija FairSport, ki sicer skrbi tudi za kariere nekaj slovenskih nogometašev. Nedolgo tega je tako posredovala pri selitvi Davida Tijanića iz Turčije v Savdsko Arabijo, kjer je nekdanji član Triglava in Olimpije gol zabil že na svoji drugi tekmi za Al Adalah.

Še trije Slovenci

Člana omenjene agencije so tudi Žan Žužek, ki igra za Bari, Blaž Vrhovec, član poljskega kluba Gornik Zabrze, in Saša Aleksander Živec, nogometaš Zaglebia.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol