J. B./STA | 10. 10. 2022, 08:36

Bo zdaj konec vseh debat? Velika čast za Messija, ki je pokoril vso nogometno konkurenco

Profimedia/fotomontaža

Kolikor oboževalcev te neverjetne športne igre, toliko različnih mnenj o tem, kdo je med vsemi pokazal največ. Toda kdo je zares kralj vseh kraljev? Očitno dvomov ni več.

Argentinski reprezentant Lionel Messi, nogometaš francoskega PSG, je najboljši igralec v zgodovini nogometa po izboru ugledne britanske revije FourFourTwo. Na seznamu sto najboljših nogometašev vseh časov ni nobenega Slovenca. Novinarji mesečnika, ki izhaja že vse od leta 1994 dalje, navajajo, da so bila glavna merila za ta izbor nogometno znanje, moč na terenu, osvojene trofeje in tudi vpliv na nogomet po vsem svetu.

Že 35-letni Messi je v svoji izjemni klubski karieri v dresih Barcelone in Paris Saint-Germaina odigral kar 825 tekem, na katerih se je med strelce vpisal 691-krat. Ob tem je v statistiko vpisal tudi 326 podaj. Kar sedemkrat je prejel tudi zlato žogo, nagrado, ki jo revija France Football vsako leto podeli najboljšemu nogometašu na svetu.

Najboljši nogometaši vseh časov po izboru revije FourFourTwo

1. Lionel Messi
2. Diego Armando Maradona
3. Cristiano Ronaldo
4. Pele, 5. Zinedine Zidane, 6. Johan Cruyff, 7. George Best, 8. Franz Beckenbauer, 9. Ferenc Puskas, 10. Ronaldo, 11. Gerd Müller, 12. Alfredo Di Stefano, 13. Michel Platini, 14. Zico, 15. Garrincha, 16. Bobby Charlton, 17. Paolo Maldini, 18. Romario, 19. Giuseppe Meazza, 20. Andres Iniesta

Messi je prvi na seznamu, sledi mu nekdanji argentinski reprezentant Diego Armando Maradona. Prav slednjemu v čast bo 14. novembra v Rimu poseben nogometni spektakel oziroma tekma za mir, katere prvo ime bo Messi, so sporočili organizatorji. Poleg Messija so udeležbo potrdili tudi nekdanji brazilski zvezdnik Ronaldinho, italijanski zmagovalec svetovnega prvenstva Gianluigi Buffon in portugalski trener Rome, Jose Mourinho.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol