A. B. | 6. 10. 2022, 19:25

Messi razžalostil oboževalce – tečejo zadnji dnevi, ko ga boste lahko videli igrati

Profimedia

Argentinski nogometaš velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, v očeh mnogih celo za najboljšega. Prihajajoče, že peto svetovno prvenstvo v nogometu, naj bi bilo zanj tudi zadnje. 

35-letni Lionel Messi, ki trenutno gole kot napadalec zabija za ekipo Paris Saint-Germain FC, je v pogovoru za argentinski Star+ presenetil z žalostno novico. Trenutno se namreč v Katarju odvija svetovno prvenstvo, ki bo zanj že peto v karieri, a tudi zadnje. 

Največji uspeh Messija v argentinskem dresu je uvrstitev v finale svetovnega prvenstva leta 2014, kjer je bila Nemčija po podaljških boljša z 1:0.

Je to konec?

Priljubljen nogometaš, ki se je v argentinskem dresu izjemno izkazal, je nastopil kar 164-krat in zabil kar 90 golov. Še preden pa svojo ekipo ponese na svetovni vrh, je na vprašanje o tem, ali bo letos na svetovnem prvenstvu odigral zadnjič, odgovoril: "Da, zagotovo. Ta odločitev je že bila sprejeta." 

A dejstvo je, da je Messi kljub letom še zmeraj v odlični formi, zato to zanj ne bo konec nogometne kariere. Po poročanju zanesljivih virov naj bi se vračal v Barcelono. 

Že 2023 znova v domačem klubu

Messi velja za ikono kluba FC Barcelona, v katerem je odrasel in se kot igralec izjemno izoblikoval. Tudi sam je zmeraj govoril in javno poudarjal, da si želi v domačem klubu ostati do konca kariere, a je prišlo leta 2021 do nepričakovanega obrata. 

Želel si je ostati del ekipe Barcelone, a je pred podpisom pogodbe za novo sezono pojasnil, da jim finančno stanje tega ne omogoča. 

Njegovo vrnitev v katalonski klub je na Twitterju napovedala argentinska novinarka Veronica Brunati in zapisala le: "1. julija 2023 bo Messi znova igralec Barcelone." A trenutno še ni jasno, ali so njene besede tudi resnične. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord