J. B. | 7. 10. 2022, 12:00

Bogastvo za Slovenca, evropski velikani so pripravljeni plačati astronomskih 60 milijonov evrov

Profimedia/fotomontaža

Zdi se, da je njegova bližnja prihodnost že zapečatena. Toda mladi nogometaš iz deželice na sončni strani Alp igra tako dobro, da bi se lahko že v kratkem zgodil neverjeten preobrat.

Čeprav je star komaj 19 let, slovenski čudežni deček Benjamin Šeško sodi med najbolj vroče nogometaše na zemeljski obli. Šeško si je status še okrepil med zadnjima tekmama za reprezentanco, ko je najprej zatresel mrežo Norveške in zasenčil celo neverjetnega Erlina Haalanda (na 12 klubskih tekmah v tej sezoni je zabil 19 golov), nato pa se podpisal še pod osupljivi zadetek na obračunu s Švedsko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benjamin Šeško (@benjaminsesko)

Da o Šešku razmišljajo največji klubi na svetu, ni presenetljivo. Toda nekdanji član Domžal je že pred tedni razrešil svoj klubski status za naslednjo sezono: naslednje poletje bo za 24 milijonov evrov iz Salzburga prestopil v Leipzig. A poraja se vprašanje, če bo sploh kdaj debitiral za Leipzig. Kot poročajo številni tuji mediji, bi lahko Leipzig zapustil, še preden bi si sploh nadel njegov dres.

Zlahka do gromozanskega profita

Spletna stran 90min namiguje, da naj bi že v zimskem prestopnem roku na naslov Leipziga astronomske ponudbe za Šeška poslali velikani Chelsea, Manchester United in Bayern. Trojica je bojda nad Šeškom tako navdušena, da želi Leipzig prepričati, naj jim ga proda že v naslednjem poletnem prestopnem roku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benjamin Šeško (@benjaminsesko)

Toda zakaj bi Leipzig to storil, če si je že zagotovil tako vročega napadalca? Preprosto. Omenjena trojica naj bi bila za Šeška namreč pripravljena plačati celo več kot 60 milijonov evrov! To pomeni, da bi Leipzig zlahka ustvaril gromozanski profit z igralcem, čeprav ta zanj ne bi odigral niti ene tekme. Kaj se bo dejansko zgodilo v naslednjih mesecih, bomo šele videli. Nekaj pa drži kot pribito: Šešku se za prihodnost ni treba bati. Vprašanje je le, kaj mu bo le-ta prinesla. Oziroma kje bo nadaljeval z uresničevanjem sanj slehernega mladega nogometaša.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ