J. B./STA | 7. 6. 2023, 14:20

Boleč udarec za Slovenijo: Matjaž Kek razkril kader za tekmi s Finsko in Dansko, po točke brez velikega zvezdnika

Profimedia

Pred slovensko reprezentanco sta naslednji tekmi v kvalifikacijah za veliko tekmovanje, ki bo prihodnje leto v Nemčiji.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihodnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za nastop na evropskem prvenstvu 2024 proti Finski in Danski. Na seznamu so tudi vratar Aljaž Ivačič, branilec Erik Janža in napadalec Jan Mlakar.

Profimedia

Slovenci so se že danes zbrali na Brdu pri Kranju, med temi pričakovano ni vratarja Jana Oblaka zaradi poškodbe, tako da bo Kek na tekmah izbiral med Vidom Belcem, Matevžem Vidovškom in Ivačičem. Ni niti Andresa Vombergarja, namesto njega je vpoklic dobil Mlakar.

Danska je trenutno 19. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Finska 56., Slovenija pa 59. Slednja se z Dansko ni merila od leta 2008, ko je na prijateljski tekmi izgubila z 1:2, pred tem pa je izgubila tudi preostale tri dvoboje - brez doseženega gola. S Finci pa so se Slovenci merili dvakrat, in sicer 2013 na prijateljski tekmi (0:2) in 1999 prav tako na prijateljskem obračunu (1:1).

Tekma s Finsko bo 16. junija ob 18. uri v Helsinkih, z Dansko pa 19. junija ob 20.45 v Stožicah. Po dveh krogih v skupini H vodi prav slovenska vrsta, ki ima šest točk po zmagah proti Kazahstanu in San Marinu, po tri točke imajo Danska, Severna Irska, Kazahstan in Finska, San Marino pa je še brez točk.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec