J. B. | 28. 3. 2023, 11:01

Bolezen ne izbira: nekoč odlični nogometaš bije najtežjo bitko v življenju (navijači so mu poslali ganljivo sporočilo)

Profimedia

Eden najboljših napadalcev s področja nekdanje Jugoslavije je hudo zbolel.

Kot nogometaš je preigral številne branilce in žogo poslal za hrbet ogromnega števila vratarjev, zdaj pa upokojeni napadalec Andrija Delibašić bije najtežjo bitko v svojem življenju. V Nikšiću v Črni gori rojeni 41-letnik ima za sabo občudovanja vredno kariero.

Igral za številne ugledne klube

Začel jo je pri beograjskem Partizanu, za katerega je na 100 tekmah dosegel kar 47 golov. Kasneje je igral tudi v Španiji, na Portugalskem in v Grčiji. Nosil je drese uglednikov klubov, kot so Mallorca, Benfica, AEK Atene in Real Sociedad. Na reprezentančnem odru je odigral skoraj 50 tekem in se 14-krat vpisal med strelce.

Profimedia

Toda nedolgo tega je Andrija Delibašić prejel novico, pred katero trepetamo vsi. Zbolel je. In to hudo. Zdravniki so mu odkrili raka, zaradi katerega je moral na operacijo. Trenutno se zdravi in, jasno, bori za življenje. Nekaj dodatne moči in energije so mu med to zahtevno bitko vlili navijači reprezentance Črne gore, ki so mu na tekmi s Srbijo namenili čustveno sporočilo.

"Andrija, zmagaj še enkrat!" so navijači zapisali na transparent, ki so ga razgrnili na tribuni stadiona v Podgorici, in dokazali, da še niso pozabili na svojega nekdanjega heroja.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel