J. B. | 28. 3. 2023, 10:01

Nikdar videno v zgodovini športa: vsi klubi v ligi bi prispevali za plačo argentinskega zvezdnika (vse za to, da bi prišel Messi)

Profimedia

Bo eden najboljših nogometašev vseh časov kariero nadaljeval v prvenstvu, v katerem nase opozarjajo tudi trije Slovenci?

Bo Lionel Messi v prihodnje igral v ligi, v kateri si kruh služijo tudi trije nogometaši iz Slovenije? V ligi MLS se dokazujejo vratar Aljaž Ivačič in branilca Žan Kolmanič ter Mitja Ilenič, v prihodnje pa bi jim družbo pod severnoameriškim soncem lahko delal tudi superzvezdnik iz Argentine.

Messi se po poročanju številnih medijev vse bolj spogleduje z odhodom iz Pariza.

Odnosi v tem francoskem velikanu so načeti, po izpadu iz lige prvakov so Messiju hrbet obrnili celo navijači Paris Saint-Germaina. Messi ima bojda dovolj okolja, v katerem ni stoodstotno dobrodošel. In odločitev naj bi že padla: poleti bo odšel drugam. Toda kam?

Profimedia

Ena od možnosti, ki se mu ponujajo, je očitno tudi hitro rastoča liga MLS. V preteklosti so na tamkajšnjih zelenicah že igrali nekateri največji nogometni zvezdniki, tudi David Beckham in Zlatan Ibrahimović. Oba sta igrala za Los Angeles Galaxy, ki je moral že res globoko seči v žep, da ju je pripeljal v Kalifornijo. Toda posla sta se jim več kot obrestovala, v finančnem smislu sta bila Beckham in Ibrahimović pravi finančni zlati jami.

Vsi bi prispevali za njegovo plačo

Tudi prihod Messija bi bil za kogarkoli v ligi MLS zajeten finančni zalogaja. Toda vsi klubi v Severni Ameriki bi imeli veliko korist od njegovega morebitnega prestopa. Zato je vseh 29 članov lige prišlo na naravnost neverjetno, dejansko nikdar videno idejo.

Profimedia

Pred dnevi je prišlo do sestanka, na katerem so se lastniki klubov strinjali s predlogom, da bi ne glede na to, za koga bi Messi igral, vsi prispevali denar za njegovo plačo.

Messi seveda ni poceni, njegova tedenska plača (!) se vrti kar okrog milijona evrov.

Toda v Severni Ameriki so prepričani, da bi bil Messijev prihod v luči svetovnega prvenstva leta 2026, ki ga bodo skupaj organizirale ZDA, Kanada in Mehika, izjemna reklama za tamkajšnji nogomet. Zato so klubi tudi pokazali zares zavidljivo mero enotnosti.

Sam bi se odločil, za koga bi igral

Toda za koga bi Leo Messi dejansko igral, če bi se odločil za prihod v ligo MLS? Verjeli ali ne, Argentinec bi se lahko v tem primeru kar sam odločil, v katerem dresu bi nastopal. Ni kaj, v Severni Ameriki stvarem res strežejo drugače kot drugod po svetu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol