J. B. | 27. 3. 2023, 12:39

Grozljiva izpoved zdravnikov, ki so nogometašu rešili življenje: 300 sekund je bil povsem brez znakov življenja, nato pa ... (VIDEO)

Twitter/Sam Street/posnetek zaslona

Vsem na stadionu je zastal dih. Njegovi soigralci so držali za glave, številni so planili v neustavljivi jok. Sin jugoslovanske nogometne legende je zrl smrti v oči.

Pretekli konec tedna je bila v Španiji odigrana nogometaša tekma med španskima kluboma Cordoba in Racing de Ferrol. Začetek obračuna je bil eksploziven. V uvodnih 10 minutah so gledalci videli dva zadetka, po enega na obeh straneh. Potem pa se je zgodilo nekaj groznega, nekaj, zaradi česar so se številni držali za glave, nekateri pa celo neustavljivo jokali. Nogometaš Cordobe Dragiša Gudelj se je v 11. minuti tekme nenadoma zgrudil in negiben obležal na tleh.

Dragiša Gudelj pred tekmo, na kateri mu je zastalo srce.

Dragiša Gudelj pred tekmo, na kateri mu je zastalo srce.

Profimedia

Nemudoma je postalo jasno, da gre za življenjsko resno zadevo. Komaj 25-letni Nebojša Gudelj je utrpel srčni zastoj. Zdravniki so ga nemudoma začeli oživljati, in to kar na igrišču. Kar dvakrat so morali uporabiti defibrilator in mu s hitro reakcijo dejansko rešili življenje. Nogometaš je smrti zrl v oči.

Rešili so mu življenje

Kot so po tekmi razkrili španski mediji, je bil na Nizozemskem rojeni nekdanji mladinski reprezentant Srbije kar 300 sekund povsem brez znakov življenja oziroma pravzaprav klinično mrtev.

"Če bi se mu to zgodilo v drugačni situaciji oziroma kje drugje, morda ne bi govorili o srečnem koncu," je poudaril Jose Bretones, vodja zdravniške službe Cordobe, ki jo španska javnost hvali za ekspresno hitro in maksimalno strokovno reakcijo, s katero je nogometašu rešila življenje.

Ob tem je zanimivo, da si je sin legendarnega srbskega nogometaša Nebojše Gudlja, ki je svoj čas blestel pri Partizanu, opomogel že na igrišču. Ko so ga odpeljali do rešilnega vezila, se je nenadoma dvignil in se - verjeli ali ne - želel celo vrniti nazaj na igrišče!

Zanj je bilo, kot da bi minili dve sekundi

Zdravniki mu tega seveda niso dovolili. Nogometaš je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je mirno preživel noč, zdravniki pa so opravili tudi vrsto preiskav, s katerimi bodo poskušali ugotoviti izvor težav, ki so brata zvezdnika Sevilel Nemanje Gudlja skoraj stale življenja.

Srbski nogometaš je v bolnišnici poziral nasmejan in očitno povsem pri močeh.

Srbski nogometaš je v bolnišnici poziral nasmejan in očitno povsem pri močeh.

Cordoba CF

"Vsega skupaj se moramo lotiti na umirjen način. Ne smemo hiteti. Najprej moramo poiskati razloge, zakaj se je zgodilo, kar se je. Potem bomo videli, kako naprej. Imeli smo srečo, da je tako hitro prišel k sebi. Je želel nazaj na igrišče? Res je. Ampak morate vedeti, da je bilo zanj vse skupaj tako, kot da bi minili dve sekundi. Ni vedel, kaj se je zgodilo. Zato je tudi mislil, da lahko nadaljuje z igro," je pojasnil klubski zdravnik Jose Bretones.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol