J. B. | 13. 3. 2023, 09:51

Bradati Slovenec obnorel Indijo: Luka Majcen tako najboljši strelec kot tudi najboljši nogometaš celotne lige

I-League

Jan Oblak navdušuje v španskem nogometu, Benjamin Šeško se pripravlja na prestop v Nemčijo, kar nekaj je takšnih, ki navdušujejo v Italiji in tako dalje in tako naprej. Toda Slovenci imamo tudi nogometaša, ki navdušuje več kot 5000 kilometrov stran od doma ...

Nekoč je veljal za enega najbolj obetavnih nogometašev v Sloveniji, danes, ko je vsaj športna mladost že oddaljen spomin, pa Luka Majcen na "stara leta" navdušuje daleč stran od doma. Napadalec, ki je svoj čas igral za Interblock, Livar, velenjski Rudar, Koper, Triglav, Gorico in Krko, trenutno žogo brca v skoraj 5500 kilometrov oddaljenem indijskem kraju Mohali.

Luka Majcen tam nosi dres kluba RoundGlass Punjab FC, prestop na stadion Tau Devi Lal pa je bila ena najboljših potez, ki jih je sprejel v svoji karieri.

Že 33-letni napadalec je blestel v pravkar končani sezoni v indijski I-League. Njegov klub je osvojil prvo mesto in si priigral napredovanje v elitno super ligo, Luka Majcen pa je bil tako najboljši nogometaš kot tudi strelec prvenstva. Nekdanji mladi slovenski reprezentant se je na 20 tekmah med strelce vpisal kar 16-krat.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord