20. 6. 2022, 13:58

Brez spolnih odnosov na svetovnem nogometnem prvenstvu

Profimedia
Brez spolnih odnosov na svetovnem nogometnem prvenstvu (foto: Profimedia)

Turnir se prične 21. novembra, vodstveni organ krovne nogometne organizacije pa je navijače opozoril, naj se obnašajo okolju primerno.

Policijski vir je povedal: "Seks ni na meniju, razen če prihajate kot mož in žena. Zabave v resnici ne bo. Vsi se morajo držati pravil, razen če želijo tvegati, da bodo obtičali v zaporu."

"Na letošnjem svetovnem prvenstvu je prvič v veljavi prepoved seksa. Navijači morajo biti pripravljeni."

Seks zunaj zakonske zveze je v Katarju nezakonit in če boste spoznani za krivega, boste lahko obsojeni na do sedem let zapora.

Višina kazni se lahko zmanjša na eno leto, a je še vedno huda posledica užitka

Vsaka javna intimnost lahko vodi tudi do aretacije. Tudi v Katarju homoseksualnost velja za nezakonito in lahko za to sedite tudi sedem let zapora.

Mnogi so dvomili o svetovnem prvenstvu, ki poteka v Katarju, FIFA pa je odgovorila z besedami, da so na turnirju, ki se bo začel čez pet mesecev "vsi dobrodošli". "Pitje in kultura zabave po igrah, ki je v večini krajev običajna, je strogo prepovedana."

"Soočili se boste z zelo strogimi in strašljivimi posledicami, če vas ujamejo. Mnogi imajo občutek, da bi bil to lahko zelo slab turnir za navijače."

Varnost je izjemno pomembna

Nasser Al-Khater, izvršni direktor letošnjega tekmovanja, je nedavno dejal: "Varnost in zaščita vsakega posameznega navijača sta za nas izjemnega pomena," je začel in dodal: "Toda javno izkazovanje naklonjenosti drugi osebi je nesprejemljivo, to ni del naše kulture - in to velja za vse."

V začetku tega meseca so poročali, da lahko navijačem, ki poskušajo pretihotapiti mamila v Katar, grozi smrtna kazen.

Zakon št. 9 iz leta 1987 o nadzoru in urejanju nadzora in regulacije narkotičnih drog in nevarnih psihotropnih snovi določa, da ljudem, ki tihotapijo droge v državo, grozi 20 let zapora in denarna kazen. Večkratni storilci so lahko obsojeni na smrt ali dosmrtno zaporno kazen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.