6. 6. 2022, 12:31

Carlo Ancelotti - človek s stilom

Profimedia

Zdaj nekdanji napadalec Milana je na The Players’ Tribune ponudil boljši vpogled v Ancelottijevo mističnost.

Carlo Ancelotti še naprej krepi svoj sloves najbolj "kul" moškega v nogometu.  Njegov nekdanji varovanec pri Milanu, Brazilec Alexandre Pato, je razkril podrobnosti njegovega obnašanja, ko je vodil velikana s severa Italije. 

Italijanski strateg bo kmalu dopolnil 63 let in slika, na kateri pozira s cigaro ob igralcih Real Madrida po zmagi v ligi, je postala viralna.

Nato je temu sledila še zmaga v ligi prvakov proti favoritu Liverpoolu in tako je postal prvi trener, ki je štirikrat osvojil žlahtni evropski pokal.

Kako je zgradil svoj status?

"Ancelotti mi je postal kot oče. Svojega psa je celo poimenoval Pato," je povedal Brazilec in nadaljeval: "Ste videli njegovo sliko na avtobusni paradi v Madridu, s sončnimi očali in cigaro?" je imel napadalec v mislih to fotografijo.

Carlo je španskim medijem povedal "Ne, ne kadim cigar! Bila je samo fotografija z mojimi prijatelji. Da, ti igralci so moji prijatelji." To samo pove kak status uživa med svojimi igralci. 

"No, v Milanu je prišel na trening s helikopterjem. Živel je v Parmi in njegova žena je znala leteti. Izstopil bi kot James Bond. Če je kdo živel s stilom, je bil to Carlo," je dejal Pato.

Seveda je bila na poligonu v Milanellu že pristajalna ploščad za helikopterje za predsednika Silvia Berlusconija.

Ancelotti pa se zna tudi v pravem trenutku sprostiti. Tako je s svojimi varovanci proslavljal po koncu finala lige prvakov. 

Za Pata je bil čas v Milanu nekaj surrealnega. "Toliko sem se naučil od teh legend. Sedel sem poleg Ronaldinha v garderobi. Po treningu je Carlo rekel Seedorfu in Pirlu, naj mi pošiljata dolge podaje, da bom vedel, kam teči. Pirlo je rekel: "Samo pojdi in žoga bo prispela." In vedno je prispela," se milanskih časov nostalgično spominjal Pato. 

Don Carlo piše zgodovino

Ancelotti je bil na klopi Milana od novembra 2001 do maja 2009, nadaljeval pa je pri Chelseaju, Paris Saint-Germainu, Bayernu Münchnu, Napoliju, Evertonu in se vrnil v Real Madrid. 

Je edini trener v zgodovini, ki je osvojil vseh pet velikih naslovov evropske lige, Serie A, Premier League, Ligue 1, Bundesligo in to sezono LaLigo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ